Konec leta novi Volkswagen amarok

Janez Kovačič Janez Kovačič
25.07.2022 05:00

Nova generacija tega poltovornjaka je bila zasnovana v Nemčiji in Avstraliji, nastajala bo v Južni Afriki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Nemški Volkswagen (VW) predstavlja drugo generacijo svojega amaroka. Kot napovedujejo, se bo avto na nekaterih trgih pojavil konec leta. Novi dostavnik je bil zasnovan v Nemčiji in Avstraliji, izdelovali pa ga bodo v Volkswagnovi tovarni v Južni Afriki, ki je, tako kot vsa Afrika, za tovrstna vozila obsežen trg.

Amarok se je v dolžino potegnil za dodatnih 96 milimetrov in sedaj meri 535 centimetrov. Hkrati s tem se je medosna razdalja povečala za krepkih 173 milimetrov, kar omogoča več prostora v drugi sedežni vrsti. S tem so se skrajšali previsi preko koles, kar poveča terensko uporabnost, po novem pa naj bi bilo mogoče z amarokom prebresti tudi do 800 milimetrov globoko vodo. Na voljo bo več kot 20 različnih asistenčnih sistemov, izbirati bo mogoče med enojno in dvojno potniško kabino. Povečali so tudi nosilnost, tako da lahko amarok po novem prevaža do 1,6 tone tovora, tovorni prostor pa je mogoče prekriti tudi s pomično roleto.

Za pogon bodo skrbeli štirje turbodizelski motorji TDI in en bencinski agregat TSI v razponu moči od najmanj 110 do največ 222 kW. Vse izvedenke z motorjem z močjo nad 154 kW bodo serijsko opremljene z novim desetstopenjskim samodejnim menjalnikom, na prodaj pa bosta tudi dva ročna menjalnika ter tudi šeststopenjski samodejni menjalnik. Na nekaterih trgih bo novi amarok serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom 4Motion. Cene še niso znane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta