Manica Janežič Ambrožič: Vzdušje v Parizu je bilo res napeto

Saša Britovšek Saša Britovšek
05.05.2017 09:33
Letošnja dobitnica viktorja za voditeljico informativne oddaje o svoji nedavni izkušnji s Francijo, kjer se je znašla sredi terorističnega napada.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Manica Janežič Ambrožič
Televizija Slovenija
Zdi se, kot da je na Televiziji Slovenija že od nekdaj, kot da nas njen prijazni in hkrati profesionalno vzneseni pogled opozarja na dogajanje doma in po svetu že zelo dolgo, a komaj da se je kaj spremenila. Pred devetnajstimi leti je prejela viktorja za obetavno medijsko osebnost in ta naziv je komajda zadoščal za ves razpon novinarske kariere, ki je sledila in traja. O njeni zasebnosti ne vemo veliko, a nam je zdaj razkrila, da ljubi Pariz in se tja vedno rada vrača, čeprav delovno. Tam je bila tudi prejšnjo soboto, ko je bila v Portorožu razglašena za dobitnico viktorja za televizijsko voditeljico informativne TV-oddaje.

Nedavno ste se vrnili iz nekajdnevnega delovnega obiska Pariza, kjer ste spremljali prvi krog francoskih predsedniških volitev. Kakšno vzdušje ste doživeli tam v teh dneh?
In nato sta prispela v Pariz in tam še isti večer doživela teroristični napad ...
Ste tudi vi po tamkajšnjem vzdušju in ob vašem spremljanju dogodkov dobili občutek, da si osrednja Francija želi novega duha z neodvisnim kandidatom Macronom, ki menda presega tradicionalne politične delitve. Ali gre zgolj za iskanje poti, kako s predvolilnimi obljubami osvojiti čim več neopredeljenih volivcev?
S kakšnimi občutki ste se odpravili v Pariz, ki je v zadnjem času, lahko bi rekli, precej nevarno mesto, a za vsemi nami je tudi izkušnja ameriških volitev, ki so se izšle daleč od pričakovanega?
Gotovo se nekdo, ki je novinar po duši, na Pariz v izrednih razmerah odzove drugače kot tisti, ki nimajo v sebi raziskovalne oziroma poročevalske žilice.
Celoten intervju si lahko preberete v novi številki revije STOP!
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta