Motiv ni zaslužek, pravijo na Krku: Na plažah bodo tuši po novem plačljivi, znana je tudi cena

M.R.
24.05.2023 10:12

Komunalno podjetje Vecla bo na Krku lahko zaračunavalo uporabo tušev na javnih plažah, so ta teden odločili tamkajšnji občinski svetniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mesto Krk
Profimedia

Za polminutno tuširanje bodo morali kopalci odšteti 20 centov, je zapisano v splošnih pogojih za uporabo javnih tušev na mestnih plažah, ki so jih potrdili svetniki. Direktor Vecle Danko Milohnić je svetnikom pojasnil, da bo letos plačljivih šest tušev na mestnih kopališčih. 

Kot razlog za uvedbo zaračunavanja tušev je navedel velik poskok porabe vode, ki je bil posledica umika žetonskega sistema uporabe tušev. Tuši bodo zdaj opremljeni z napravami, ki bodo vsako uporabo zabeležile, dostop do teh podatkov pa bodo imele pristojne službe. 

Milohnić je še povedal, da zaračunavanje tušev ni namenjeno ustvarjanju dobička, temveč izključno zmanjšanju "nepotrebne in nenadzorovane porabe vode, s tem pa tudi onesnaževanja okolice".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta