Načrtujete poceni potovanje? To je 5 prečudovitih držav, v katerih boste za svoj denar dobili največ

D.Ži
13.01.2023 11:47

Včasih je letalska karta največji strošek, a je vanjo vredno investirati, saj boste v naslednjih dneh potovanja zapravili le malo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Potovanja so le redko poceni podvig, lahko pa so cenovno bolj dostopna, če se ne odpravite na najbolj znane in drage destinacije. Leto 2022, ko so koronski ukrepi v večjem delu sveta skoraj popolnoma izginili, je zaznamoval velik povratek potovanj, letos pa gre kljub ne tako fantastičnim gospodarskim napovedim pričakovati nadaljevanje tega trenda. Če želite za malo denarja doživeti čim več in hkrati uživati, obiščite eno izmed naslednjih držav. 

Madžarska

Gospodarstvu naše sosede Madžarske zadnje čase ne gre najbolje. Vrednost forinta pada, a gostinska ponudba v Budimpešti, tako kot tudi številni zdraviliški centri, še nikoli ni bila na višji ravni.

Budimpešta s svojo arhitekturo nikoli ne neha navduševati.
Profimedia

Za maksimalen užitek madžarska prestolnica ponuja tudi številne hotele s petimi zvezdicami, katerih cene so trenutno relativno ugodne, a če želite kraljevske počitnice, boste vendarle morali odšteti malce več in rezervirati namestitev v hotelu Four Seasons Gresham Palace Budapest, ki je urejen zelo razkošno, piše portal Punkufer.

Hotel Four Seasons Gresham Palace Budapest
Profimedia

Mehika

Res je, da vas bo pot tja precej stala, a ko ste enkrat v Mehiki, lahko uživate relativno poceni. Prestolnica Mexico City je splošno znana po ponudbi odlične ulične hrane, razvija se tudi scena sodobnih restavracij.

Mexico City je poln življenja in doživetij.
Profimedia

Med muzeji obvezno obiščite legendarni Museo Jumex, če pa želite videti, kako se izdeluje ikonična mehiška pijača tekila, se odpravite v mesto Jalisco.

Mexico City
Profimedia

Vietnam

Kljub splošnemu vtisu, da večina popotnikov od azijskih držav izbere Kambodžo ali Tajsko, je nemogoče zgrešiti, če izberete Vietnam.

Hanoi vabi s svojimi lučmi in nenehnim vrvežem.
Profimedia

Dežela je čudovita in po nekaj zabavnih dneh v Hanoju si je vredno ogledati še nekaj krajev, ki v turističnih vodičih niso izpostavljeni. Zaliv Ninh Van in otok Phu Quoc imata neokrnjene plaže in intimna letovišča, ki jih ne boste našli na turističnih območjih, zato uživajte, dokler deli Vietnam še vedno ostajajo nekoliko neodkriti.

Vietnamski Mui Ne. Kot nalašč, da se umirite.
Profimedia

Egipt

Velja enako kot za Mehiko in Vietnam - do tja je treba kar nekaj plačati, a ko prideš tja, so cene več kot ugodne. Egiptovski funt je lani precej oslabel, kar pomeni, da ogledi piramid, križarjenje po Nilu in raziskovanje Kaira še nikoli niso bili bolj dostopni.

Vznemirljivi Kairo ponuja tudi številne odlične restavracije. 
Profimedia

Uradno odprtje Velikega egipčanskega muzeja načrtujejo že leta, a zdi se, da bi se to lahko zgodilo prav letos. Seveda je Egipt veliko več kot le piramide in faraoni, tudi restavracijska scena v Kairu ne bo razočarala, piše Punkufer.

Potovalni kliše? Seveda. A Egipt niso zgolj piramide.
Profimedia

Srbija

Čeprav Beograd in Novi Sad cenovno nista več tako dostopna kot pred desetimi leti, je še vedno mogoče najti dostojno število krajev, kjer se lahko zabavate brez velikih stroškov.

Šarmantne ulice Novega Sada.
Profimedia

Kar zadeva prestolnico, ko primerjate njene cene z drugimi evropskimi metropolami, predvsem pa količino zabave, ki jo ponuja, boste ugotovili, da je Srbija še vedno zelo dobra izbira za vikend izlet. Tradicionalnih restavracij je kolikor hočete, v zadnjih letih pa se je odprlo veliko število modernih, kjer predstavljajo različne svetovne kuhinje.

Beograd je za tiste, ki imajo radi življenje. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta