(FOTO) Alpski biser: V tem bivšem olimpijskem mestu boste morda doživeli svoje najboljše zimske počitnice doslej

D.Ži
12.12.2022 11:07

Gore tukaj so edinstvene, Chamonix pa je poseben tudi po tem, da so vršaci iz njega tako enostavno dostopni. Obstajajo kraji, kjer so gore veliko bolj veličastne, a se je treba zelo potruditi, da se jim približate.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V tem francoskem alpskem mestu, ki se je v zgodovino zapisalo kot prvi gostitelj zimskih olimpijskih iger, je zanimivega toliko vsega, nasvete, kaj in kako si ogledati, pa je strnil britanski Guardian.

FRANCE,TOWN,CHAMONIX,SKIING,SKIIERS,SNOWBOARDING,SNOWBOARDERS,SNOWY,ICE,ICY,ROAD,OLD,SHOPS,RETAIL,TOURISM,TOURISTS,TRAVEL,LOCATION,VACATION,Image: 13136728, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Hrana

Cool Cats v ulici Moulins je kraj, kjer se je vredno ustaviti za hiter obrok, najboljše pa je poleti, ko lahko posedite zunaj. Splača se poskusiti različne vrste hrenovk, obogatene s prilogami, kot so jalapeno čiliji in sir, pa tudi nachosi so odlični.

Fotografija je ilustrativna. 
Profimedia

Nahaja se na isti ulici kot Le-Cap-Horn, ki je dobra izbira zlasti za ljubitelje sušija, a so cene tam nekoliko višje. Ponudba vrhunskega sušija dela Chamonix za prav posebno gorsko mesto, vsaj za tiste, ki po smuki radi uživajo v azijski japonski kulinariki.

Profimedia

Navdih

Tukajšnje gore so edinstvene, a tisto, kar dela Chamonix poseben, je, da so tako enostavno dostopne iz doline. Obstajajo kraji, kjer so gore veliko bolj veličastne, a se je treba zanje zelo potruditi.

Profimedia

V Chamonixu, ki je z žičnicami dobro povezan s hribi in gorami, je osvajanje vrhov enostavno. Lepo je preživeti čas v gorah v dobri družbi, a tudi mesto samo nudi veliko zanimivih aktivnosti. Ena izmed njih je Maison des Artistes, umetniška rezidenca, posvečena glasbeni ustvarjalnosti. Koncertni program, ki ga ponuja, se nenehno spreminja in je lahko precej nenavaden.

Profimedia

Kam iti

Chamonix je živahno gorsko mesto z veliko turisti, zato je nočno življenje pestro. Za družine z otroki je dobro, da se z vzpenjačo zapeljete do Plan de l'Aiguille in opazujete sončni zahod s koče Plan de l'Aiguille, ki je od žičnice oddaljena 15 minut hoje.

Profimedia

Tam lahko tudi večerjate in prespite, poleti pa je najbolje, da si tam privoščite piknik ali kampirate. To je eden boljših krajev na Mont Blancu in čudovit pogled na gore od tam je težko opisati z besedami.

Image: 345515248, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Kje bivati

Pointe Isabelle (dvoposteljne sobe od 85 evrov na noč brez zajtrka), v središču mesta, je hotel, bar in bistro z 72 sobami. Nahaja se na vogalu, zato je dobro mesto za opazovanje ljudi in spremljanje dogajanja.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta