Nekaj malega sprememb za malega Korejca

07.03.2023 06:00

Hyundai je prenovil svoj najmanjši model i10.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oblikovne spremembe na najmanjšem hyundaiu so minimalne, najbolj opazna je spremenjena podoba luči.  
Hyundai

Prav veliko sprememb ni vidnih, gre le za kozmetične popravke ob prehodu v drugo fazo življenja modela. i10, ki ni podpisan z N-Line, je na voljo z devetimi barvami, od tega sta dve novi, Lumen svetlo siva in Meta modra, opcijsko pa je mogoče dobiti kontrastno črno streho. Ob prenovi je i10 dobil novo grafiko LED-elementov v sprednjih in zadnjih lučeh kot tudi notranji del žarometov. Na voljo je tudi set novih 15-palčnih koles, za N-Line pa so na voljo posebej oblikovana 16-palčna.

Tudi v notranjosti so spremembe minimalne, z novo modro ambientalno osvetlitvijo in novim paketom z vijoličastimi poudarki na ventilatorjih in šivih, vključno s tartanskimi sedeži s pokončnimi vijoličastimi črtami.

Notranjost je dobila nekaj novih vzorcev in barv. 
Hyundai

Serijsko ima i10 4,2-palčni digitalni zaslon za merilnike in osempalčni zaslon za infotainment. Tu so še ​konektorji USB-C spredaj in zadaj, sistem pa podpira Android Auto in Apple Car Play. Ko gre za varnost, so pri Hyundaiu v sistem za preprečevanje trkov dodali zaznavanje kolesarjev in opozorilnik za zadnje sedeže, če se zazna odpiranje vrat. Mehanskih sprememb, kot kaže ni, pri nas ostajata 1- ali 1,2-litrska trivaljnika. Proizvodnja prenovljene serije se začne aprila v turški tovarni v Izmitu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta