Novi ambasador gostoljubja je Vito Zakrajšek Čahuk

Denis Živčec Denis Živčec
22.06.2018 21:47

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem je v preddražbeni Vinagovi kleti počastila najbolj obetavne v svojih vrstah

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Priznanje je ambasadorju predal minister Zdravko Počivalšek.
Sašo Bizjak

Kot most med sedanjimi in brezčasnimi vrednotami je bila letošnja podelitev Ambasador gostoljubja, kjer je Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor v svojih vrstah pokazala na najbolj izstopajoče in obetavne študente. Huda je bila konkurenca in nagrad se je na tujih in slovenskih tekmovanjih tudi v zadnjem letu nabralo veliko, a odločitev je bilo treba sprejeti. Ambasador gostoljubja 2018 je postal Vito Zakrajšek Čahuk, Mariborčan, študent 2. letnika programa Gostinstvo in turizem, sicer nekdanji drugogimnazijec.
​Marsikaj je že dosegel. Med nagradami, ki jih je osvojil, je tudi srebrna medalja, ki si jo je v mešanju pijač priboril na tekmovanju GTZ v Kranjski Gori, pa bronasta medalja iz AEHT-jevega tekmovanja v belgijskem Ostendu v disciplini turističnih destinacij, sodeloval je na EMCupu v Maastrichtu in pri predstavitvi Slovenije pri projektu Božič v Evropi v portugalski Fatimi in še kje. Ni ga šolskega projekta, ki ga ne bi sooblikoval, kot tutor pomaga tudi drugim študentom. V igri za priznanje so bili še študenti Blaž Škrablin, Jerneja Pregl, Neža Katarina Mlakar, Nika Artelj, Jure Dretnik, Kristina Dušak in Lara Drevenšek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta