Odkupljenih in prodanih 65 milijonov litrov mleka

Janko Votek Janko Votek
23.03.2018 08:54
Mlekarska zadruga Ptuj je na občnem zboru, predstavila lansko letne rezultate poslovanja. Te nam je predstavil direktor zadruge Janko Petrovič
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pixabay
Glede na to, da gre za največjo specializirano zadrugo v Sloveniji me zanima ali vse mleko prodajate Pomurskim mlekarnam, v katerih imate solastniški delež, ali zaradi velikih tveganj s katerimi se trg surovega mleka sooča, imate prodajo razpršeno.
Ko je prišla v javnost informacija o prodaji deleža Delavske hranilnice v Pomurskih mlekarnah zadruga še ni sprejela odločitve o nakupu deleža in kot kaže tudi terjatev, ki jih DH ni spremenila v lastniški delež. Je zdaj po občnem zboru že kaj več jasnega in v katero smer se nagibajo zadružniki? Pogajanja za nakup in v kakšni obliki, samo lastniški delež ali celoten paket s terjatvami, ali kaj drugega?
V primeru pozitivne odločitve – zadruga bi verjetno dolgoročno ta finančni zalogaj zmogla, bo verjetno potrebno spremeniti strategijo oskrbe mlekarne z mlekom – torej prodaje v Pomurskih mlekarnah. Ali ni ravno ta del bistveno večje tveganje od samega nakupa in s tem večinskega obvladovanja Pomurskih mlekarn?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta