Pahor o svoji odgovornosti v TEŠ 6: To za javnost ne bo presenečenje

Aleš Kocjan
23.03.2018 11:48
Hanžkova komisija za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v Teš 6 je soglasno potrdila sklepe in osnutek končnega poročila. Neuradno naj bi politično odgovornost ugotovili pri nekdanjem premierju Pahorju ter ministrih Lahovniku in Križaniču
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljana, DZ. Seja preiskovalne komisije DZ za preiskovanje sumov pranja denarja v NLB in Novi KBM, na kateri so zaslisali nekdanjega predsednika vlade Boruta Pahorja.
Tamino Petelinsek/sta
Matjaž Hanžek 
Maruša Škopac
Zvone Lah
"Ugotavljali smo politično odgovornost in menim, da so glavni akterji v tem primeru takratni gospodarski minister Matej Lahovnik, takratni finančni minister Franci Križanič, ki je moral to odobravati, in predsednik vlade Borut Pahor. Tako je tudi v poročilu in s tem se strinjam!"
"Cena je narasla, in ko je bilo konec konjunkture, bi morala vlada odločiti za drugačno postopanje. Takrat je bilo še mogoče preveriti investicijo, reagirati, saj je bilo še mogoče. Šele pozno jeseni je začela pogodba veljati."
Andreja Vizjaka
"Poročilo sicer ne naznanja sumov kaznivih dejanj, bo pa pozvalo pristojne organe, da se oglasijo pri komisiji in uporabijo materiale, ki so jih poslanci uporabili med svojim delom,"
Jan Škoberne
"ki je precej ohlapen pojem in upam, da bo na podlagi vseh dokumentov, pričanj, ki so bila ustrezna, odreagiralo tako tožilstvo kot policija, da bo kaj vec kot zgolj razprava o politični odgovornosti sledilo temu poročilu."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta