Ponudba silvestrovanj v agencijah: Praznični paketi za popolni uvod v novo leto

Damijan Toplak Damijan Toplak
23.11.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne le Dubaj, v Združenih arabskih emiratih je zanimiv tudi ogled mesta Abu Dabi.
TA Palma

Še malo in bomo skočili v novo leto. Slovenske turistične agencije tudi letos pripravljajo pester program za najdaljšo noč v letu, čeprav ta v resnici ni najdaljša, saj se dnevi začnejo daljšati že nekaj dni prej. Jo pa seveda v največji meri prebedimo, zato je silvestrska noč dobila to ime. Kakšen silvestrski (in adventni) program torej pripravljajo pri agencijah Kompas, Relax, Palma in Galileo 3000?

Pri Kompasu pravijo, da je december izvrsten čas za najbolj igriva in romantična potovanja ali lovljenje svetovljanskih trenutkov ob vstopu v novo leto. Pravljični božični sejmi, ki v Evropi pomenijo neprecenljivo kulturno dediščino in postrežejo z najslajšimi slaščicami, ogrejejo z najbolj dišečim kuhanim vinom in očarajo z najlepšimi okraski, so popoln uvod v praznični čas. Vsako leto se sprašujemo, kako visoko bo božično drevo na Elizejskih poljanah, ki so mogočne in francosko šik. Kako je doživeti najdaljšo noč na vedno prijetni Madeiri ali v futurističnem svetu arhitekturnih presežkov v Dubaju?

Sončni in "nasmejani" Malta in Madeira

Sredi Sredozemlja, med Sicilijo in Afriko, leži otok Malta, ki mu domačini pravijo otok sonca. Zaradi strateške lege je bil skozi zgodovino tarča stalnih in nenehnih napadov osvajalcev - od Feničanov do Britancev. Prepletanje vseh teh kultur in običajev je videti na vsakem koraku, tako v arhitekturi kot v navadah in običajih domačinov. Na otoku ne manjka dobre hrane in domače kapljice, vse skupaj daje otoku prijazno podobo. V objemu mediteranskih temperatur bo na vedno gostoljubni Malti vstop v novo leto posebno topel.

Pri Kompasu 26. decembra (za 7 dni) iz Ljubljane letijo na Madeiro. Širni Atlantik, bujno rastlinje, visoke gore, zelene doline in slikoviti slapovi: to je Madeira, pravijo. V miru in spokojnosti med bogato vegetacijo "plavajočega vrta Atlantika" lahko za trenutek najdete svoj raj in spočijete čutila med živobarvnim cvetjem ter mamljivimi vonjavami lovorja in evkalipta. Novoletna Madeira z nasmehom večne pomladi in mesto Funchal se na silvestrovo spremenita v morje luči in ognjemetov, zato je vstop v novo leto spektakularen.

Azurno okno na otoku Gozo, ki sodi v državo Malta, je bila ena največjih turističnih atrakcij Malte vse do 8. marca 2017, ko sta se lok in prostostoječi steber med nevihto dokončno zrušila.
Manfred Meršnik

Božična pravljica pod severnim sijem

Dubaj je tradicionalna arabska monarhija, eden sedmih arabskih emiratov, ki z bleščečo podobo in skrivnostno drugačnostjo vabi, da ga obiščemo. Očarajo najsodobnejši dosežki moderne arhitekture, ki rahločutno povezujejo moderno urbano in tradicionalno puščavsko. Fantazijska arhitektura in elegantna nakupovalna središča se spogledujejo s peščenimi plažami, turkizno modrim morjem in skrivnostno spokojnostjo narave. Na kozmopolitski tržnici se prepletajo ljudje in dragocenosti s celega sveta. Dan lahko preživite "visoko nad oblaki" ali si privoščite počitek v arabskem slogu z okusno večerjo ob tradicionalni glasbi. V objemu beduinskega gostoljubja in nepozabnega sončnega zahoda v pomirjajoči tišini puščave bodo spomini na silvestrovanje ostali nepozabni.

V Kompasu ponujajo še novoletni Jukatan, nepozabno Jordanijo, Zanzibar, praznični Carigrad in svileno Burso, Prago, Pariz, Azurno obalo, novoletni Amsterdam in Holandijo, novoletno fiesto v Barceloni. Izpostavljajo dva čudovita programa, novost v letošnji ponudbi - Božično pravljico pod severnim sijem z odhodom 20. decembra (za 7 dni) in Nepozabno novo leto pod severnim sijem z odhodom 29. decembra (6 dni).

Madeira, mesto Funchal, hotel Reids, kjer je prespal tudi nekdanji britanski premier Winston Churchill.
Damijan Toplak

Vse od Neaplja do Varšave

Mariborska agencija Galileo 3000 v decembru prav tako ponuja pisan izbor adventnih programov in tudi silvestrskih programov. Cena je odvisna od števila udeležencev in velja na osebo. Za advent vabijo v Prago, od 8. do 10. decembra, kjer se biva v štirizvezdičnem hotelu, cene so od 229 evrov, pripravljajo pa pravi "galilejevski program", obljubljajo. Za božič, 25. decembra, vabijo na enodnevni izlet na Dunaj po ceni 49 evrov. Ponujajo še individualni adventni program z letalom (vključuje letalski prevoz in nastanitev v trizvezdičnem hotelu v Neaplju, Varšavi in na Malti). Po programu sta dve prenočitvi z zajtrkom, cena pa od 170 evrov.

Malti domačini pravijo otok sonca. Na fotografiji malteška prestolnica La Valetta.
Profimedia

Za silvestrovanja pa pri Galileu 3000 ponujajo Dalmacijo (avtobus) od 31. decembra do 2. januarja z bivanjem v hotelu Imperial v Vodicah (zelo popularen prenovljen hotel). V programu so dva bogata polpenziona, dva plesna večera, silvestrska večerja, ogledi Zadra in Šibenika po ceni od 285 evrov. Ponujajo še Krakov z avtobusnim prevozom, Ohrid in Dubaj z letalskim prevozom pa Beograd ter Prago in Brno z avtobusnim prevozom.

Novoletni skok v toplejše kraje

Pri agenciji Relax stavijo na svoj mega novoletni klub v Neumu z obiskom Dubrovnika ter na silvestrovanje v Vojvodini in v Sarajevu. Njihovim gostom so v času božično-novoletnih praznikov na voljo številni paketi v slovenskih zdraviliščih in termah, na slovenski in hrvaški obali ter na smučiščih. Tu so še silvestrovanja v evropskih prestolnicah, križarjenja in nekoliko bolj eksotične destinacije, kot so Maldivi, Karibi, Emirati, Sejšeli …

Pri agenciji Palma pa pravijo, da je skok v toplejše kraje med Slovenci za novo leto prva izbira. Tako se bodo s čarterskimi letali iz Ljubljane in Zagreba ali nekaterimi direktnimi leti pri njih podali na Madeiro, Malto, Egipt, v Porto z Lizbono, Madrid, Maroko (čarterski polet za tiste, ki bodo za silvestrovo v službi, 3. januarja pa lahko odletijo v Marakeš) ter Dubaj in Abu Dabi. Potem so tu še tri čudovite Palmine Arabeske - Oman, Maroko in Jordanija. Za silvestrovanje so na voljo priljubljene destinacije - Istanbul, Pariz, London, Sicilija, Apulija, Sardinija, Barcelona, Valencia, Budimpešta, Bratislava, Sarajevo, Beograd. Odkrivali bodo tudi čare Albanije in Ohrida. Pri sanjskih destinacijah pa je največ povpraševanja po Maldivih, Sejšelih, Zanzibarju, Dominikanski republiki in Mehiki, veliko zanimanja je tudi za smučanje ter krajše odklope v Sloveniji in sosednji Hrvaški. Palmina ponudba je pestra in raznolika, cene pa od 65 evrov (enodnevno silvestrovanje v Benetkah) do nekaj tisoč evrov za daljša, bolj eksotična silvestrovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta