Večerov izlet: Češka in skok v novo leto 2024

Večer Večer
17.10.2023 06:00

Obiskali bomo Prago, eno najlepših evropskih mest, in doživeli zabavno silvestrsko noč po češko

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Božična pravljica v Pragi
Shutterstock

Dragi Večerovi popotniki, na kar petih izletih smo se letos že družili, še dva sta pred nami, vrhunec pa bo naše letošnje druženje zagotovo doseglo s skupnim silvestrovanjem in skokom v novo leto. Za prizorišče naše zimske pravljice smo skupaj s Turistično agencijo Sonček izbrali destinacijo, ki je ravno prav daleč, da se tudi v mislih odmaknemo od Slovenije, in ravno prav blizu, da bomo doma še pravočasno za novoletne obiske sorodnikov in prijateljev.

Podali se bomo torej na Češko, v bratsko slovansko deželo, o kateri se nam zaradi podobne zgodovine zdi, da jo dobro poznamo, pa vendar v njej ob vsakem obisku odkrijemo kaj novega. Že prvi dan si bomo ogledali Češki Krumlov, ki je zaradi svojega staromestnega jedra z značilno arhitekturo uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine. Naslednji dan bomo raziskovali romantično Prago, v kateri je pustil neizbrisen pečat naš véliki arhitekt Jože Plečnik. Češko prestolnico si vsako leto ogleda na milijone turistov in tako bomo tudi mi prispevali k živahnemu mestnemu vrvežu. Tretji dan bodo prišli na svoj račun posebno ljubitelji arhitekture in ljubitelji piva, pa tudi za vse druge se bo našlo veliko zanimivega. Zvečer pa se bomo zavrteli ob glasbi in si nazdravili na še eno uspešno in zdravo leto. V družbi z vami je tudi nam prijetno pri srcu.

REZERVIRAJTE TUKAJ

Program potovanja

Prvi dan, 29. 12.:

SLOVENIJA–ČEŠKI KRUMLOV–TABOR večerja, nočitev

Na pot se bomo podali v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom nam bo počasi razkrivala lepote Avstrije, dopoldne se bomo že peljali mimo Linza in prispeli na Češko. Ustavili se bomo v mestecu ob Vltavi, Češkem Krumlovu, ki je prava paša za oči. Ozke uličice, glavni trg in grad, ki se dviga nad mestom, ustvarjajo občutek, kot da se vse odvija v pravljici. Po sprehodu skozi mesto bo nekaj časa za osvežitev, v popoldanskih urah pa bomo nadaljevali pot do mesta Tabor. Namestili se bomo v hotelu in si pred večerjo vzeli čas za krajši sprehod. Večerja, nočitev.

Češki Krumlov je znan po lepo ohranjenem mestnem jedru.
Shutterstock

Drugi dan, 30. 12.: PRAGA zajtrk

Po zajtrku se bomo odpeljali do Prage. Po prihodu se bomo polni pričakovanj sprehodili po romantičnem Starem mestu ter pred mestno hišo počakali, da nam bo Astronomska ura "odigrala" sprehod apostolov. Na Staromestnem trgu sta še cerkev Marije pred Tynom in cerkev sv. Nikolaja. Mimo nekdanjega Tylovega gledališča in Karlove univerze nas bo pot peljala do Vaclavovega trga, kjer mogočni kip sv. Vaclava čuva Narodni muzej. Všeč nam bo tudi Karlov most, po katerem bomo mimo uličnih umetnikov preskočili Vltavo do baročnega bisera Malá Strana. Popoldanske in zgodnje večerne ure pa bomo preživeli na praških ulicah, se po želji okrepčali v eni izmed bližnjih pivnic in tako doživeli utrip prestolnice Češke. Ob dogovorjeni uri se bomo vrnili do hotela. Nočitev.

Karlov most v Pragi pozimi
Shutterstock

Tretji dan, 31. 12.: ČEŠKE BUDJEJOVICE zajtrk, večerja

Po zajtrku se bomo odpeljali do gradu Hluboka. Že kmalu bomo strmeli v eno najlepših in najbolj pravljičnih zgradb na svetu. Drugi najbolj obiskani češki grad pripoveduje svojo belo marmornato pravljico z gotsko ošiljenimi okni in legokockastimi stolpiči. Na skalah zgrajeno utrdbo nemalokrat primerjajo z angleškim windsorskim gradom. Ne brez razloga. Graščina, ki je nastala v 13. stoletju, je bila šest stoletij kasneje prezidana z angleškim pridihom, kar je gradbenikom odlično uspelo. Čas bo za zunanji ogled in sprehod po vrtovih.

Čaroben zimski pogled na dvorec Hluboka
Shutterstock

Nadaljevali bomo pot do središča mesta Češke Budjejovice, ki s svojim trgom pritegne pozornost številnih obiskovalcev. Mesto je znano tudi po pivu Budvar. Vsekakor bo to lepa priložnost za pokušnjo in sproščen sprehod. Odpeljali se bomo nazaj v mesto Tabor in popoldanske ure izkoristili za individualne aktivnosti ter pripravo na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje bo veselo, z vključeno večerjo in prijetnim druženjem ob glasbi. SREČNO 2024. Nočitev.

Glavni trg v Čeških Budjejovicah
Shutterstock

Četrti dan, 1. 1.: TREBON–LINZ–SLOVENIJA zajtrk

Dan bomo začeli z vožnjo do Trebona. To je slikovito obzidano mesto, ki ohranja veliko renesančnega šarma. Ima čudovit glavni trg za pešce, deli njegovega obzidja še vedno obstajajo. Prijeten bo sprehod med palačami, mimo gradu Trebon, bližnjega avguštinskega samostana in znamenite grobnice – mavzoleja družine Schwarzenberg. Čas bo za osvežitev ter nadaljevanje vožnje do mesta Linz. Kratek sprehod skozi središče nam bo predstavil utrip mesta, v bližnji kavarni pa se bomo lahko posladkali in popili skodelico kave. Do večera naj bi bili že doma.

Karlov most pozimi
Shutterstock

Cena: 509 €

 

AKTUALNA CENA: 459 € na osebo (do preklica, pri najmanj 40 potnikih)

Doplačila za manjšo skupino:

30-39 oseb: +20 €

20-29 oseb: +40 €

REZERVIRAJTE TUKAJ

Cena vključuje

prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v predvidenem hotelu LH HOTEL DVORAK TABOR****, 1x polpenzion, 2x nočitev z zajtrkom, 1x silvestrsko večerjo z glasbo, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

Rezervacija sedežev

v 2. vrsti: +10 € na osebo

v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Odhod:

29. 12. 2023

Vstopna mesta:

Ljubljana, Celje, Maribor

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.