Portretna fotografija studijske kakovosti: Honor v Parizu predstavil novo serijo pametnih mobilnikov Honor 200

Gregor Grosman Gregor Grosman
15.06.2024 08:48

Po besedah proizvajalca prinaša nova serija pametnih mobilnikov revolucijo v izdelavi portretnih fotografij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Honor

Najhitreje rastoča blagovna znamka pametnih telefonov v Evropi Honor je premierno za Evropo predstavila serijo pametnih mobilnikov Honor 200. Napovedali so, da bodo mobilniki na stari celini na voljo že kmalu, prvič pa se bo zgodilo, da bo v regiji nav voljo tudi različica Pro omenjene serije. 

Osrednji del predstavitve novosti je predstavljal partnerstvo s Studiom Harcourt, legendarno pariško hišo portretne fotografije, ki ga je nedavno napovedal izvršni direktor podjetja Honor George Zhao. Z bogato zgodovino fotografiranja legend od Rogerja Federerja do jordanske kraljice Ranie je Studio Harcourt sinonim za brezčasne portrete, ki prikazujejo simfonijo vizualnega pripovedovanja zgodb s spretno uporabo svetlobe in senc.

Sinergija strokovnega znanja in UI

Produkcijska ekipa kitajskega proizvajalca je pri razvoju tesno sodelovala s Harcourtovimi strokovnimi fotografi, s katerimi so analizirali na tisoče fotografij in skupaj razvili AI Portrait Engine. Z združitvijo strokovnega znanja z zmogljivostmi umetne inteligence omogoča Honor 200 Pro uporabnikom upravljanje svetlobe in sence na podlagi portretov kakovosti studijskega razreda, se je pohvalil proizvajalec. 

Honor

"Ponosni smo, da v Evropo prinašamo popolno mešanico umetnosti in tehnologije s serijo Honor 200, ki vsakemu uporabniku omogoča studijsko portretno fotografijo. Čeprav je bilo portretiranje studijske kakovosti za mnoge doslej nedosegljivo, serija Honor 200 postavlja nov standard pri fotografiranju portretov s pametnim telefonom ter postavlja profesionalni studio v žep," je dejal Tony Ran, predsednik Honor Europe. 

Poleg partnerstva s Studiom Harcourt so napovedali tudi sodelovanje s priznanim portretnim fotografom Rankinom, ki je znan po ikoničnih fotografijah slavnih osebnosti - vključno s kraljico Elizabeto II., Davidom Bowiejem in Kate Moss. 

Honor

Skrivnosti portretne fotografije

Nova serija pametnih mobilnikov prepoznava svetlobo in sence kot najpomembnejši orodji pri portretni fotografiji. Mobilnik je opremljen s strojno in programsko opremo, ki jo poganja napredna umetna inteligenca, ki prepozna tudi najbolj subtilne nianse osvetlitve. Honor 200 Pro ima glavno portretno kamero s 50 milijoni slikovnih pik s senzorjem Super Dynamic H9000, ki uporabnikom omogoča zajemanje slik s popolnim ravnovesjem svetlobe in sence tudi v zahtevnih svetlobnih scenarijih, se je pohvalil proizvajalec, s podporo za tehnologijo združevanja slikovnih pik 4 v 1 z velikostjo pikslov 2,4 mikrometra lahko uporabniki namreč zajemajo podrobne slike tudi v slabih svetlobnih pogojih. 

Mobilnik je opremljen s silicijevo-ogljično baterijo s kapaciteto 5200 mAh, ki po navedbah proizvajalca omogoča do 61 ur neprekinjenega pretakanja glasbe. Polniti jo je ogoče s 100 W žičnim in 66 W brezžičnim polnilnikom SuperCharge, s katerim se baterija povsem napolni v zgolj 41 minutah. Napravo zato vidijo kot idealno za zaposlene, ki so vedno na poti. Honor 200 Pro ponuja tudi 12 Gb sistemskega pomnilnika in 512 Gb prostora za shranjevanje. 

Opremljen je z zmogljivo mobilno platformo Snapdragon 8s Gen 3, dosega takt procesorja do 3 GHz, kar naj bi zagotavljalo brezhibno upodabljanje grafike in odzivnost v realnem času. Z MagicOS 8.0 ponuja 200 Pro inteligentno uporabniško izkušnjo, obogateno s pametnimi funkcijami, ki jih poganja UI.  

Honor

Tudi Honor 200 Lite s sitemom trojnih kamer 

Tudi Honor 200 Lite, opremljen z zmogljivim sistemom trojnih kamer, naj bi blestel v portretni fotografiji. Sistem sestavljajo glavna kamera s 108 milijoni točk in z zaslonko f/1.75, širokokotna in globinska kamera s 5 milijoni točk ter makro kamera z ločljivostjo 2 milijona točk. Sprednja kamera s 50 milijoni točk ima lučko za selfije, s katero ustvari umetniški svetlobni učinek. Proizvajalec je v mobilnik vgradil 6,7-palčni zaslon AMOLED, ki ima za oči varno PWM zatemnitev 3240 Hz in največjo svetlost zaslona HDR 2000 nit. Model 200 Lite ima 8 Gb sistemskega pomnilnilka in 256 Gb prostora za shranjevanje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta