(PREMIERA) Renault grand kangoo: Raztegnjeni klasični Francoz

Artur Švarc
22.09.2023 06:00

V dobi križancev je lepo videti, da še obstajajo alternative pri večnamenskih vozilih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Renault

V Münchnu smo videli tudi premiero novega Renaultovega Grand Kangooja, ki legendarnim in zdaj že precej zapostavljenim kombijem daje nekaj nove prodajne moči. Avto je eden zadnjih MPV in če iz zadka odstranimo drugo vrsto sedežev in še dva v tretji, nastane zelo velik kombi za prevažanje tovora. Petsto osnovnih litrov se poveča do 3750 litrov. Velikostna razlika se skriva v zadnjih vratih, ki so s 83 centimetri za 18 centimetrov daljša od klasičnega kangooja. Pet sedežev ima možnost priklopa ISOFIX-otroških sedežev, vsi sedeži v drugi in tretji vrsti pa so popolnoma prilagodljivi in nastavljivi.

Renault

S podiranjem sovoznikovega sedeža je mogoče voziti tudi 3,11 metra dolge deske, odlagalna mesta pa imajo še 58 dodatnih litrov, vključno z drsnim predalom in pladnji pod drugo vrsto sedežev. Zaradi povsem ravne strehe je dovolj prostora za odrasle tudi na zadnjih dveh sedežih.

Renault

Motorizacija je standardna, grand kangoo bo na voljo z bencinskimi, dizelskimi in električnimi motorji. Bencinski 130 ima opcijo ročnega šeststopenjskega ali sedemstopenjskega dvosklopčnega menjalnika, medtem ko bo dizelski 95 na voljo le z ročnim. Avto Grand Kangoo E-Tech ima 90-kilovatni elektromotor in 245 Nm navora, baterija s kapaciteto 45 kWh pa naj bi zadoščala za 265 kilometrov dosega, polnjenje na enosmerni hitri polnilnici pa je mogoče do 80 kW. Renault daje tudi garancijo na baterijo za osem let ali 160 tisoč kilometrov. Če bo kapaciteta padla pod 70 odstotkov, bodo Francozi dali novo.

Avto, ki ga bodo sestavljali v Maubeugeu na severu Francije, prihaja v salone v začetku leta 2024.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta