Pri Tesli vsi nazaj v pisarne in pika

Janez Kovačič Janez Kovačič
08.06.2022 05:00

Elon Musk, največji lastnik Tesle, je zaposlenim sporočil, da se morajo vrniti na delo, kar pomeni, da je konec dela od doma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Lastnik znamke Tesla Elon Musk je v okrožnici, naslovljeni na vse zaposlene v podjetju, naredil konec delu od doma in vsem ostalim tako imenovanim hibridnim oblikam dela.

Delo od doma oziroma na daljavo se je povsod po svetu uveljavilo zlasti v času epidemije covida-19 in nekatera podjetja so to možnost za svoje zaposlene ohranila tudi po umirjanju zdravstvenih razmer. Mednje pa očitno ne sodi Tesla, saj je Musk v obvestilu med drugim zapisal, da če se delavci ne bodo zglasili na delovnem mestu, bodo imeli to za upravičen razlog za odpoved delovnega razmerja.

Fizična prisotnost na delovnem mestu je zlasti pomembna za vodstvene kadre, je poudaril in hkrati za zgled postavil zaposlene v kitajskem obratu, ki so zaradi protikoronskih ukrepov že nekaj časa kar zaprti v tovarni, kjer delajo po 12 ur dnevno in nemalokrat tudi spijo tam. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta