Psihologinja razkriva: Barva avtomobila o vaši osebnosti pove mnogo več, kot ste mislili

D.Ži
26.07.2023 09:26

Črna, bela, rdeča? Barva jeklenega konjička ne izraža samo vašega okusa, ampak tudi vaš pogled na svet, značaj in ambicije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pri nakupu avtomobila boste nedvomno upoštevali znamko in model, pa tudi ceno. Tudi barva bo najverjetneje igrala pomembno vlogo, saj z njo svetu veliko sporočate o sebi. Po besedah ​​barvne psihologinje Sophie Dearman barva avtomobila, ki jo izberete, pravzaprav presenetljivo veliko pove o tem, kakšna oseba ste, piše Mirror.

V imenu Mednarodnega združenja voznikov je dejala: "Vsaka barva ima za seboj psihološko sporočilo. Čeprav ni vsak, ki vozi črn avto, žejen moči, niti ni vsakdo, ki ima rdeč avto, upornik, a naše želje pogosto odražajo vidike naše osebnosti in vrednote. Vsaka barva pripoveduje edinstveno zgodbo osebe za volanom."

Profimedia

Črna: eleganca in moč: Ni dvoma, da boste na cestah videli veliko črnih avtomobilov – črnih je približno 20 odstotkov vseh vozil. Po mnenju Sophie imajo tisti, ki izberejo črno, običajno željo po moči in nadzoru. Dodala je: "Lahko odraža tudi občutek za eleganco, prefinjenost in brezčasno privlačnost."

Bela: čistost in optimizem: Bela je naslednja najbolj priljubljena barva na cesti in odraža lastnosti, kot so čistoča, preprostost in optimizem. Sophie je dodala: "Bela barva velja za svežo in moderno, izbira belega avtomobila lahko nakazuje napreden, inovativen duh, v skladu z najsodobnejšimi tehnologijami in naprednim načinom razmišljanja."

Siva: Praktičnost in odgovornost: Tretja priljubljena izbira barve avta je siva, ki je znak nekoga, ki je praktičen in odgovoren. Sophie dodaja: "V turobnem vremenu sivi avtomobili običajno dobro skrijejo umazanijo, kar je prednost za zaposlene ljudi, ki dajejo prednost uporabnosti pred vpadljivostjo. Ta barva lahko razkrije podcenjeno, zanesljivo osebnost."

Profimedia

Modra: umirjenost in stabilnost: Če imate moder avto, to nakazuje, da ste najverjetneje mirni in stabilni. "Izbira modrega avtomobila lahko kaže na sproščen, miren temperament in nagnjenost k doslednosti in zanesljivosti. To je klasična izbira, ki lahko pomeni določen tip posameznika, ki ljubi tradicijo," meni strokovnjakinja.

Rdeča: Energija in strast: Rdeča je redkejša barva, vendar je živahna in drzna izbira, ki lahko nakazuje, da ima lastnik "dinamično energijo, strast" in "rahlo uporniški duh". Po besedah ​​poznavalke bi lahko oseba, ki ima v lasti rdeči avto, bila "pripravljena izstopati iz množice, da bi si utrla pot".

Zelena: Harmonija in ravnovesje: Zelena ni običajna barva avtomobila, a tisti, ki jo izberejo, so verjetno ljubitelji narave, harmonije in ravnovesja. Sophie je dodala: "Ljubezen do vrtov, parkov in narave se lahko odraža v izbiri zelenega avtomobila. Gre za naklonjenost okolju, zavezanost k trajnosti in okoljski ozaveščenosti."

Profimedia

Rumena in oranžna: optimizem in ustvarjalnost: rumena in oranžna sta barvi, ki ju na cestah ne vidimo pogosto, vendar lahko nakazujeta nekoga z "veselim, sončnim značajem in ustvarjalnim duhom". Nekdo, ki ima tako živahno obarvan avto, je verjetno tudi "ekstrovertiran, zabaven in morda malo ekscentričen".

Vijolična: Barva, ki jo v avtomobilskem svetu srečamo redko, a tu in tam vendarle pritegne naš pogled. Pravijo, da izraža   globoko osebnost, bogato notranje življenje in izjemen kreativni duh. Kliče po spoštovanju, pozornosti, izžareva eleganco, bogastvo in dober slog. Strokovnjaki pravijo, da so tisti, ki imajo v svoji garderobi veliko vijolične, tudi čustveno bolj občutljivi in manj stabilni in bolj nepredvidljivi.

Roza: Te dni je zaradi evforije okoli filma Barbie spet zelo priljubljena in sumimo, da si bo kdo zaželel tudi rožnati avtomobil, kar je sicer kar podvig, saj izbira avtomobilov v tej barvi res ni velika. Roza je polna mladostne vitalnosti in energije, je spogledljiva, romantična, seksualna, a v nežnem smislu. Je tudi zelo ženstvena in deluje pomirjajoče, sproščujoče. Ljudje, ki jo imajo radi, so praviloma romantični, prijazni, optimistični in samozavestni, še zlasti, če gre za moške. 

Rjava: Avtomobili rjave barve so bili nekoč bistveno bolj priljubljeni kot danes, a jih še videvamo. Gre za barvo zemlje, ki izžareva stabilnost in samozavest. Šik so starodobniki, pri katerih so rjavo kombinirali z drugimi zemeljskimi odtenki, kot so bež, konjak in smetanasta. Ljudje, ki imajo radi rjavo, so praviloma bolj spoštljivi, konzervativni, osebe, na katere se lahko zanesete.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta