Ptuj: Vlada končno prižgala zeleno luč urgenci

Hojka Berlič Hojka Berlič
26.04.2018 13:22

Vlada po letih zapletov le odobrila gradnjo ptujske urgence, vredne slabih 3,4 milijona evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po številnih zapletih na bi se gradnja ptujske urgence očitno le začela.
Igor Napast

Vlada se je na današnji seji pozitivno opredelila do predloga ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc in odobrila izvedbo projekta izgradnje ptujskega urgentnega centra. Vrednost investicije se je sicer v času priprave dokumentacije za začetek gradnje, od leta 2015 pa do 2017, spreminjala. Do danes se je tako zvišala za 900 tisoč evrov in znaša nekaj manj kot 3.400.000 evrov. Kot so sporočili s ptujske občine, je ministrica zbrane podatke o projektu in obrazložitve za spremembo veljavnega razvojnega načrta programov (NRP) 2018 – 2021 podala ministrstvu za finance. To pa ni imelo pripomb. In mnenje ministrstva za finance je bila dovolj dobra podlaga za današnji sprejem sklepa vlade.
"Mestna občina Ptuj, župani drugih občin Spodnjega Podravja in vodstvo Splošne bolnišnice Ptuj smo si v preteklih dveh letih in pol intenzivno prizadevali za začetek gradnje Urgentnega centra Ptuj. Angažirali so se tudi številni gospodarstveniki in politični predstavniki Spodnjega Podravja na državni ravni. Pri današnji ključni in pomembni odločitvi, da je Vlada še v aktualni sestavi sprejela končno odločitev, pa gre še posebna zahvala ministru za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazdu Žmavcu in državni sekretarki dr. Aleksandri Pivec," je današnjo odločitev vlade komentiral ptujski župan Miran Senčar.
Po aktualnem finančnem planu naj bi za ptujsko urgenco ministrstvo za zdravje za upravičene stroške prispevalo dobra 2 milijona in pol evrov, ptujska bolnišnica slabih 230 tisoč evrov, občine Spodnjega Podravja nekaj čez 300 tisoč evrov in gospodarstveniki donacije v višini dobrih 320 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta