Slovenija lani rekordno naskočila burgerje

M.R.
28.05.2023 09:00

Danes je mednarodni dan burgerjev, ob tem pa dostavljalec hrane Glovo sporoča, da je ta hrana vse bolj priljubljena tudi med Slovenci. Kar 163 odstotkov več naročil hamburgerjev so zabeležili lani v primerjavi z letom poprej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Po tem podatku naj bi bil porast naročil hamburgerjev najvišji v državah jugovzhodne Evrope, hkrati pa Slovenijo uvršča na peto mesto med 25 državami, v katerih Glovo poslje. Povečano število hamburgerjev beležijo predvsem ob športnih dogodkih ali pa koncertih. 

Ljubitelji burgerjev najbolj pogosto lakoto začutijo med 17. in 20. uro. V tem času je opravljenih namreč 38 odstotkov dnevnih naročil te hrane, kar 45 odstotkov burgerjev dostavijo med vikendi. 

Reuters

Na ravni Slovenije 51 odstotkov burgerjev dostavijo v Ljubljani, slabo četrtino (23 odstotkov) pa v Mariboru. Za skoraj šestkrat je narasla prodaja burgerjev v Domžalah, zavidljivo povečanje prodanih burgerjev pa so zabeležili tudi v Novem mestu in Kranju, kjer je bilo naročil burgrjev trikrat več kot v letu 2021. 

Burgerje na svojih menijih ponuja 33 odstotkov ponudnikov, ki imajo dostavo urejeno prek Glova. Sicer pa v Ljubljani na Pogačarjevem trgu ta konec tedna poteka Pivo & burger fest, na katerem lahko izbirate med 20 ponudniki hrane in 16 ponudniki pijače.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta