Smo malce nestrpni? Madžarski naj bi se Evrovizija zdela preveč gejevska. Njihova nacionalka se zdaj brani

D.Ži
29.11.2019 13:51

Madžarske v Rotterdam ne bo. Je naše vzhodne sosede odgnala mavrica?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdi se, da nekomu na Madžarskem ob mavrični Evroviziji popuščajo živci. 
Epa

Svet je že globoko v novem tisočletju, ljudje iščejo možnosti pristanka na Marsu, nekdo na Madžarskem pa se še vedno ne more sprijazniti, da na Zemlji obstajajo tudi istospolno usmerjeni ljudje. Misel, ki je koga spreletela, ko je iz dežele pekoče paprike in konservativnih politikov prišla informacija, da Madžarske na Pesmi Evrovizije, ki jo bo gostil nizozemski Rotterdam, ne bo. Zadeva naj bi se jim zdela preprosto preveč gejevska. No, predvsem naj bi se preveč gejevska zdela aktualni desničarski vladi Viktorja Orbana in medijem okoli njega. 
Čudnemu vzdušju, ki se je ustvarilo okoli države, ki je na Evroviziji imela tudi kar nekaj zelo svetlih trenutkov, je botrovala velika mera neskomuniciranosti. Ker MTVA, madžarska nacionalna televizija, uradnega razloga za umik s tekmovanja ni navedla, so mediji pograbili izjavo novinarja in komentatorja provladnih medijev Andrasa Bencsika, ki je dejal: "Pozdravljam odločitev o tem, da Madžarska ne bo sodelovala v tej homoseksualni floti, na kar je bila Evrovizija zreducirana v zadnjih letih." Dodal je še, da je Evrovizija "nagnusen, propagandistični festival drugačnosti, ki ga uteleša Conchita Wurst".

Leta 2013 so Madžari Evropo osvajali s srčki.
Reuters
Tako je videti grafična podoba Pesmi Evrovizije v Rotterdamu. Letošnji slogan je: Odpri se!
Ebu
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta