Srbkinja je čez poletje delala na Hrvaškem in povedala, kaj si v resnici misli o Hrvatih

D.Ži
11.09.2024 09:43

Prišla je iz manjšega kraja v Srbiji, kjer je o Hrvatih slišala marsikaj. Zdaj si je, medtem ko je delala v gostinstvu, mnenje ustvarila še sama.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvati so na Srbkinjo naredili dober vtis.  
Profimedia

Sezonska delavka iz Srbije, ki je to poletje prvič delala na Hrvaškem, je na Redditu delila svojo izkušnjo in poudarila, da je priložnost spremenila njeno mnenje o Hrvatih in ji ob zaslužku prinesla tudi veliko pozitivnih spominov.

"Pozdravljeni sosedje, osebno bi se rada zahvalila Hrvaški in Hrvatom po prvi sezoni na morju. Z nekaj kolegi sem bila locirana v majhnem mestu blizu Šibenika. Glede na to, da sem iz manjšega kraja v Srbiji, kjer so ljudje večinoma zaprti, so nam polnili glavo z najrazličnejšimi mislimi," pravi.

Tudi s plačilom za sezonsko delo je Srbkinja več kot zadovoljna.  
Profimedia

"Zato to pišem javno, ker se je moje mnenje popolnoma spremenilo, tako kot tudi mnenje mojih kolegov. Od tisočih ljudi, ki smo jih postregli, nismo prejeli niti enega grdega pogleda ali česa podobnega. Kulturni in spodobni ljudje, predvsem Zagrebčani. Tudi lastnik lokala je bil prijazen. Veliko spominov, plavanja, zabave. Spletli smo veliko prijateljstev iz vse Hrvaške. Super smo zaslužili, za dva meseca zaslužka lahko udobno živim v Srbiji do naslednjega poletja. Zato najlepša hvala za priložnost in se vidimo naslednje leto, osebno upam, da dlje," je napisala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta