Številne generacije so odraščale ob kockah. Pa veste, kaj sploh pomeni beseda lego?

A.L.
13.11.2023 12:34

Zgodovina lego kock sega v leto 1932.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
 Ole Kirk Kristiansen, ustvarjalec Lego kock, je združil danski besedi Leg in Godt.
Profimedia

Številne generacije otrok so oboževale in še vedno obožujejo lego kocke, za katere mnogi menijo, da so odlična zabava za najmaljše, saj razvijajo njihove motorične sposobnosti. Lego je obenem tudi ena najbolj znanih blagovnih znamk na svetu in ima zelo prepoznaven logotip. Toda mnogi nimajo pojma, kaj Lego v resnici pomeni.

Tukaj je razlaga. Ole Kirk Kristiansen, ustvarjalec lego kock, je združil danski besedi leg in godt (dobro se igraj) in dobil besedo lego. Toda uradne informacije podjetja Lego pravijo, da pri tem ni vedel, da je lego tudi latinska beseda, ki pomeni "sestavil sem".

Zgodovina lego kock sega v leto 1932, ko je danski mizar Ole Kirk Kristiansen začel izdelovati igrače iz lesa. Štiri leta kasneje si je omislil ime Lego. Kasneje so lego kocke začeli izdelovati iz plastičnega materiala in do danes je bilo prodanih na milijone škatel priljubljenih kock.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta