V termah nimajo samo bazenov, poskrbijo tudi za raznovrstno gibanje na suhem

Ba. V.
02.06.2023 06:00

Počitnice v termah še zdaleč ne pomenijo samo plavanja in poležavanja, med njimi ste lahko tudi zelo aktivni in radovedni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolesarja ob reki Kolpi
Jošt Gantar/slovenia.info

Počitnice v termah marsikdo enači s plavanjem v plavalnem bazenu ali sproščanjem med mehurčki v masažnem bazenu, poležavanjem na ležalniku, odkrivanjem kulinaričnih spretnosti tam zaposlenih chefov in morebitno večerno zabavo ali animacijo. Vendar so počitnice v termah lahko tudi veliko več. "Tudi če ste med tistimi, ki ste težko pri miru in potrebujete veliko gibanja, boste v slovenskih termah prišli na svoj račun," navajajo v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ). Aktivne počitnice si lahko pričarate z vadbami v bazenih in fitnesih, pohodi ali kolesarjenjem v okolici term ter športnimi igrami na urejenih igriščih v notranjih dvoranah ali na prostem. Za otroško veselje in kanček adrenalina tudi pri odraslih pa poskrbijo v vodnih parkih s tobogani.

Pohodništvo in kolesarjenje

Praktično v vseh termah, ki so članice SSNZ, imajo v okolici urejene sprehajalne, pohodniške in kolesarske poti. V nekaterih, denimo v Termah Čatež, si lahko kolo tudi izposodite v recepciji kampa ali v TIC-u. Odvisno od pokrajine vodijo kolesarske poti bodisi po ravnini bodisi po gričkih Haloz, Slovenskih goric, Dolenjske. Posebno slikovita je trasa nekdanje ozkotirne železnice med Trstom in Porečem, imenovana Parenzana, po kateri se zapeljete tudi skozi predore. V Bike Parku Rogla, ki je povezan s Termami Zreče, lahko kolesarite tudi po šestih raznolikih gozdnih progah različnih težavnosti.

Od luknje do luknje

Krepčilen in sproščujoč sprehod v naravi, združen z razgibavanjem ramenskega obroča, ponujajo igrišča za golf, urejena ob termah na Ptuju, v Radencih, v Termah Olimia in v Termah 3000 - Moravske Toplice, kjer se ponašajo z "najdaljšo luknjo v Sloveniji". Za najmlajše in mlade po srcu pa so marsikje urejena tudi igrišča za minigolf, ki jih nikakor ne gre podcenjevati ne po težavnosti ne po faktorju zabave.

Vadba na svežem zraku

Fitnes na prostem denimo ponujajo v Termah Zreče in ob zunanjih bazenih v Termah Ptuj. V prijetnem zavetju gozdička v okolici Term Dolenjske Toplice je urejena trimska steza, skoraj povsod pa so na voljo tudi igrišča za odbojko na mivki, če le najdete soigralce.

Ob slabem vremenu

Ko se naveličate namakanja v bazenih, vreme pa ne dopušča veliko aktivnosti na prostem, lahko raziščete ponudbo športnih dejavnosti v zaprtih prostorih. Čakajo vas trenažerji v fitnes dvoranah, v roke lahko vzamete loparje za namizni tenis ali badminton, v Termah Čatež je urejena tudi dvorana za squash.

Po tako raznovrstni rekreaciji se bo še bolj prileglo sprostiti mišice v termalni vodi, zvečer pa bodo za prazne želodce poskrbeli kuharji s preverjeno pestro kulinarično ponudbo za vse okuse.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta