Več skirojev pomeni tudi več nesreč

U.P.
26.02.2023 04:20

Če so sprva električni skiroji zavzeli trg kot udobna in dostopna alternativa ostalim vrstam urbane mobilnosti, se vse bolj kažejo njihove slabe strani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lime

Dramatično se je povečalo število prometnih nesreč z udeležbo teh prevoznih sredstev. Da bi število nesreč čim bolj obvladali, so različne platforme za najem električnih skirojev uvedle določene varnostne ukrepe, ki preprečujejo vožnjo osebam pod vplivom alkohola in drog, vendar tudi to ni dovolj. Samo v Parizu so leta 2022 našteli 408 nesreč z elektrificiranimi osebnimi mobilnostnimi napravami, kamor spadajo tudi električni skiroji. V teh nesrečah se je poškodovalo 459 ljudi, trije so umrli.

V zagovor električni mikromobilnosti je treba upoštevati tudi število vseh električnih skirojev v francoskem glavnem mestu. Podjetje za najem električnih skirojev Line poroča o več kot 16 milijonih izposoj v lanskem letu, gre pa le za enega od ponudnikov tovrstnih storitev. Upoštevati je treba še posameznike, ki se po mestu prevažajo z lastnim skirojem.

Kljub zaskrbljujočim podatkom Lime poudarja, da imajo 99,99-odstotno varnost v letu 2022, z napredkom tehnologije pa električni skiroji postajajo vedno varnejši. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta