Večer v živo: Postanite brezmejni

Maja Furman
20.09.2024 06:00

Praktična znanja priljubljenega avtorja dr. Joeja Dispenze 4. oktobra v Slovenskih Konjicah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tanja Pia Metelko
Osebni Arhiv

Na Večeru v živo bomo spoznavali učenja dr. Joeja Dispenze, priljubljenega avtorja, predavatelja in raziskovalca, ki s svojim delom ljudem po vsem svetu pomaga do zdravja, dobrega počutja in izpolnjujočega življenja. Dr. Tanja Pia Metelko, ki bo gostja dogodka, je prva licencirana trenerka učenj po metodah dr. Joeja Dispenze pri nas. Na dogodku bo z nami delila njegove praktične vaje in učenja.

KUPITE VSTOPNICO

Kdo je dr. Joe Dispenza

Založba Primus

Dr. Joe Dispenza je priljubljen ameriški avtor, ki podpisuje uspešnice, beremo jih tudi v slovenskem prevodu, Placebo ste vi, Postanite brezmejni, Odvadite se biti to, kar ste. Je kiropraktik, mednarodno znan predavatelj, raziskovalec, avtor in učitelj. Diplomiral je na državnem kolidžu Evergreen, za kiropraktika pa se je izšolal na univerzi Life, kjer je diplomiral z odliko. Njegovo podiplomsko učenje je obsegalo področje nevrologije, nevroznanosti, delovanja in kemije možganov, celične biologije, tvorbe spomina in staranja ter dolgoživosti. "V vlogi predavatelja in učitelja ga žene prepričanje, da ima vsakdo med nami potencial za mogočnost in neskončne sposobnosti. Njegov slog izražanja je preprost in razumljiv, je spodbuden in sočuten. Izobrazil je že več kot tisoč ljudi in jim podrobno pojasnil, kako lahko preoblikujejo svoje možgane in telesa, da bi dosegli trajne spremembe," beremo o njem v knjigi Postanite brezmejni. "V vlogi zavzetega raziskovalca je dr. Joe prispeval nekaj najnovejših odkritij na področjih nevroznanosti, epigenetike in kvantne fizike, kjer raziskuje znanost onkraj spontanih remisij. To znanje uporablja, ko pomaga ljudem, da se znebijo bolezni, kroničnih stanj in celo neozdravljivih bolezni, da bi lahko bolj uživali v življenju in bili srečnejši, pa tudi razvijali svojo podzavest. Na svojih nadaljevalnih delavnicah po svetu sodeluje z drugimi znanstveniki, s katerimi izvaja obsežne raziskave učinkov meditacije," še piše v nadaljevanju.

Učinki meditacije

Meditacija, eno glavnih orodij učenj dr. Dispenze, je močna in učinkovita. Z njo vplivamo na svoje misli in posledično tudi občutke. Nameni meditacije so trije: spoznati se s svojim starim jazom, to pomeni, da ozavestimo, kaj počnemo, kako živimo, kdo smo. Nato se, na podlagi tega, kar smo spoznali o sebi, odločimo, kaj želimo obdržati in česa ne. In ko to vemo, lahko začnemo graditi svoj novi jaz. Pomislimo, katere misli želimo misliti, katera dejanja delati in katera čustva čutiti, da bomo lahko živeli, kot želimo. Na ta način začnemo poosebljati svoj novi jaz, začnemo postajati svoj novi jaz, ko svoje telo učimo, kako občutiti dobra, pozitivna čustva. Drugi namen meditacije je odklop od vsega znanega. Če želimo preseči vpliv svojega okolja, časa in telesa, se moramo od naštetega distancirati. Okolje namreč nadzira naše misli in naša čustva. Naša osebnost ustvarja našo osebno resničnost. Ko več ne poskušamo predvidevati, kaj se bo zgodilo, in se ne poskušamo spominjati preteklosti, ampak ostajamo v sedanjem trenutku, se lahko odklopimo od časa in začnemo spreminjati sebe zgolj z mislijo. Tretja funkcija meditacije je v preseganju našega analitičnega uma. To je tisti um, ki ločuje zavedni del od nezavednega. Presežemo ga tako, da spremenimo možgansko valovanje iz t. i. "dnevnih" beta valov v alfa valove in nato v theta valove. Vse našteto dosežemo, ko meditiramo, saj takrat tudi dostopamo do kvantnega polja, kjer že obstajajo vse možnosti, ki so nam zamisljive in jih lahko izberemo za svoje življenje.

Živeti zavestno

Dispenza spodbuja, da živimo zavestno, prebujeno. Ko smo, na primer, stari 35 let, v skoraj 95 odstotkih delujemo pod vplivom svojega nezavednega uma, kar pomeni, da smo programirani. Lahko rečemo, da približno 95 odstotkov svojega časa živimo na avtopilotu, poganjajo nas programi, ki smo jih pridobili v otroštvu, v času odraščanja in skozi življenje. Večino svojega budnega stanja se tega sploh ne zavedamo, ne zavedamo se, kako delujemo, reagiramo, kakšna čustva in misli gojimo itd. Prvi korak je, da se opazujemo. Ko opazimo, kako delujemo in kaj vse nas ne podpira, v smislu misli, dejanj in čustev – to ozavestimo in spremenimo. Namenoma začnemo gojiti drugačne misli. Z drugačnimi mislimi bomo sprejemali drugačne odločitve, te nas bodo pripeljale do novih vedenj, ta nas bodo pripeljala do novih izkušenj, nove izkušnje bodo povzročile nova čustva. In ta nova, pozitivna čustva bodo ustvarjala pozitivne misli. Tako se sklene nov, pozitiven krog.

Tanja Pia Metelko v pogovoru z Majo Furman na Večeru v živo v Mariboru
Igor Napast

Na Večeru v živo

Spoznali bomo, kako ustvarjamo svojo osebno resničnost, torej svoje življenje. Kako na našo resničnost vplivajo naše misli, dejanja in čustva. Kaj delamo zavestno in česa ne, pa tega niti ne vemo. Kako postanemo odvisni od svojih misli in čustev in zakaj se je tako težko spremeniti. Kako presežemo analitični um in odpremo srce. Kako vstopimo v nezavedno in spremenimo prepričanja ter vzorce, ki nam ne služijo. Spoznali bomo formulo za učinkovito in trajno spremembo ter kreiranje s srcem. In končno – povedali bomo, kako dostopati do kvantnega polja. Naredili bomo tudi praktično vajo kreiranja želenega in meditacijo ter mentalno vadbo.

KUPITE VSTOPNICO
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta