(VIDEO) Ponaredek pesmi? Hrvaški glasbenik razmišlja o tožbi proti nekdanjemu Beatlu Paulu McCartneyju

STA, Gr.G.
16.06.2020 14:10

Jurica Pađen je za primerjavo obeh pesmi v začetku leta zaprosil strokovnjake iz hrvaškega društva skladateljev. Glasbenik meni, da bo z dokumentom hrvaškega društva skladateljev lažje dobil priložnost, da bi se spoznala z McCartneyem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Hrvaški glasbenik Jurica Pađen, nekdanji frontman zagrebške skupine Aerodrom, je za hrvaške medije razkril, da razmišlja o tožbi proti nekdanjemu Beatlu Paulu McCartneyju. O vložitvi tožbe razmišlja zaradi skoraj popolne skladnosti svoje pesmi Samo me draga ne ostavi iz leta 1997 z McCartneyjevo uspešnico Confidante iz leta 2018. Pađen je za primerjavo obeh pesmi v začetku leta zaprosil strokovnjake iz hrvaškega društva skladateljev. Ti so ocenili, da v delih obeh pesmi obstaja "izrazita skladnost". Pred tem je lani s pomočjo spletne programske opreme v Sloveniji ugotovil, da se njegova pesem z McCartneyevo sklada 97-odstotno, je poročal Večernji list.
{embed_youtube}https://youtu.be/wYbXryfjUrc{/embed_youtube}
{embed_youtube}https://youtu.be/6QsY2_ZlaCw{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta