(VIDEO) Spomin na 90. leta: Kaj se je zgodilo z Blümchen?

Denis Živčec Denis Živčec
23.03.2018 11:10

Zagotovo se še spomnite v nedogled nedolžne pevke, ki je nekoč osvojila Evropo. Tako je videti danes ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blümchen kot bo za vedno ostala v našem spominu. 
Arhiv

Zdi se, kot bi bilo včeraj. Vsaj, če ste danes stari nad trideset. Devetdeseta. Čas, ko se nam je vsem malce zmešalo. Ko so v Berlinu plesali na Paradi Ljubezni in je po Evropi iz zvočnikov donela agresivna tehno glasba. Bili so to časi kultne nemške najstniške revije Bravo in mlade, simpatične pevke, ki so jo čez noč oklicali za kraljico žanra, imenovanega happy hardcore. Blümchen, ena najbolj nepozabnih zvezdnic devetdesetih, marsikomu prva televizijska simpatija in spomin na čase, ko so nekateri nosili oblačila s potiskom sončnic. Danes njene uspešnice, kot so Du un Ich, Bumerang, Nur geträumt in Kleiner Satelit, slišimo le še v radijskih oddajah tipa "Še pomnite?".
{embed_youtube}https://youtu.be/zfHnTHpnzgY{/embed_youtube}
Blümchen je bilo v resnici ime Jasmin Wagner. Rodila se je v Hamburgu, v družini Nemca in Hrvatice. Začela je kot navijačica pri Hamburg Blue Angels, ko se je razcvetela njena kariera, je bila stara le 15 let. Velja za najbolj uspešno mlado nemško glasbenico devetdesetih, osvojila je tudi Skandinavijo, nemško govoreče dežele, naš del Evrope in celo nekatere azijske države. Medtem ko so jo nekateri oboževali, pa so drugi v njej videli enega najbolj umetnih glasbenih projektov desetletja. Vse okoli njene glasbene kariere je bilo skrbno načrtovano. Njena založba je želela ustvariti podobo nedolžne, sramežljive, prikupne deklice, ki na odru ponori. Celo njeno umetniško ime so izbrali strateško, Blümchen - Rožica.
{embed_youtube}https://youtu.be/JzUYD95R8_c{/embed_youtube}
Blümchen je v intervjujih, večinoma objavljenih v Bravu, več let modrovala o tem, kako še išče pravega in kako še ni pripravljena na svoj prvikrat v postelji. Blümchen je bila projekt in pojavljale so se govorice, da glas, ki ga slišimo v njenih skladbah, v resnici sploh ni njen ter da je Jasmin Wagner le prikupen reklamni obraz dobičkonosnega projekta. Govorice je vselej zanikala. Tudi tiste, da je v resnici nekaj let starejša. 
{embed_youtube}https://youtu.be/R5QJVUMARLc{/embed_youtube}
Njena glasbena kariera je trajala le dobrih pet let. Novembra 2001 je v sporočilu za javnost pojasnila, da je era Blümchen končana. "Po petih razburljivih, napetih in čudovitih letih je čas za nove poti. Kot vsak drugi človek sem se tudi sama razvila naprej," je zapisala.
Jasmin Wagner je danes stara 37 let. In ne poje prav pogosto. Med leti 1997 in 2001 je bila v zvezi z nemškim pevcem Lucasom Cordalisom. 14. februarja 2015, na valentinovo, se je v mondenem St. Moritzu poročila s premožnim švicarskim poslovnežem Frankom Sippelom. Par danes živi v Zürichu.
{embed_youtube}https://youtu.be/kMUuqB4xc6s{/embed_youtube}
Po koncu Blümchen je Jasmin poskušala glasbeno kariero graditi s pravim imenom in v drugačnih glasbenih zvrsteh, a starega uspeha ni ponovila. Je pa njena skladba Leb' Deinen Traum postala naslovna skladba trtje sezone nemškega talentšova Popstars. Postala je občasna televizijska voditeljica, v glavnem otroških, mladinskih in glasbenih oddaj, aktivna je tudi kot filmska in televizijska igralka, rada sodeluje v muzikalih. Njena velika strast je sinhronizacija risank in filmov, kot avtorica se je podpisala tudi pod nekaj skladb, ki jih je napisala za druge. A kjer koli se že pojavi in kar koli že počne, za tiste, ki so doživeli devetdeseta, bo vedno ostala navihana Blümchen. 

Jasmin Wagner na podelitvi nagrade Echo leta 2017.
Profimedia
Tako je Jasmin Wagner videti danes. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta