(VIDEO) Takšen je Omarjev nastop. Si upate prebrati tuje kritike?

Denis Živčec Denis Živčec
05.05.2017 11:17

"Boleče čeden tip iz Slovenije", kot Omarju v KIjevu pravijo tuji oboževalci in novinarji, po odrskih vajah žanje same pohvale. Bo Slovenija res presenečenje prvega polfinala?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po vseh organizacijskih zapletih, političnem škandalu in nerganju tistih, ki so si lani ob koncu stockholmskega dogajanja želeli, da bi zmagala skladba, ki bi jo še kdaj slišali na radiu, je Ukrajina dočakala svojo drugo Evrovizijo. Gorečnost zaenkrat še hranijo, a ta niti ni v njihovi navadi. Dokler srca ne odpre vodka na mizi.

Kijevska brutalnost


Kijev. Kako opisati Kijev? Sredi neskončnih prostranstev mehkih, zelenih travnikov in polj, kjer živorumene zaplate cvetoče oljne repice in pomladno zelenih morij rastoče pšenice tu in tam presekajo jezera in rokavi Dnepra, se je znašla orjaška betonska džungla, ki v svojih tisočerih brutalno sivih in svetlomodrih blokih daje dom, po nekaterih ocenah skoraj petim milijonom ljudi. Tu in tam jo preseka kakšna zlato bleščeča cerkvena streha. V Kijevu ničesar ne olepšujejo. Vse je na pladnju in na tebi je, ali ponujeno iskrenost sprejmeš. Vse kriči po nekih drugih časih. Le ljudje ne. Zlagano bi bilo trditi, da stereotip o kamnitih vzhodnoevropskih obrazih ne drži, a se hitro razlezejo v tisti mili slovanski nasmeh, ki sporoča, da za strogo fasado živi nežna, dobrohotna in vselej malo žalostna duša.

Thomas Hanses/eurovision.tv

Boleče čeden Slovenec

{embed_youtube}https://youtu.be/uXCH3sb9hM8{/embed_youtube}


Srce evrovizijskega dogajanja je Mednarodno razstavišče, ki bo po najbolj optimističnem scenariju sprejelo okoli 11.000 gledalcev. A prav gladko s prodajo ne gre, saj so te dni cene nekaterih vstopnic znižali tudi do osemdeset odstotkov. Počasi se ob dvorani polni tudi tiskovno središče, v katerem je prostora za 1500 novinarjev. Iz dneva v dan jih je več, največji naval pa gre pričakovati v urah pred torkovim in četrtkovim polfinalom.


Zanimanje za Slovenijo raste

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta