(VIDEO) To je Slovenka, ki ga je v Stožicah žgala s skupino Green Day

Ko je skupina Green Day v dvorani Stožice na oder povabila Ano Gotvajn, se je zanjo svet za trenutek ustavil. Malo za tem se je še njim.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Stožice še vedno malce drhtijo, tako so jih v torek zatresli ameriški punk rokerji Green Day, ki na turneji predstavljajo aktualni album Revolution Radio. Slovijo po energičnih nastopih, na katerih v hitrem tempu nizajo nove skladbe pa tudi uspešnice iz celotne kariere. Koncert v Ljubljani je bil eden redkih njihovih arenskih nastopov v širši regiji. Kaj je bil eden od vrhuncev stožiškega nažiganja, obiskovalcem koncerta ni treba posebej razlagati.

Kultni trenutek je nastal, ko so legendarni punkrokerji na oder povabili eno od obiskovalk, ji nadeli kitaro in nato skoraj obnemeli, ko se je ta, glej ga zlomka, igranja lotila povsem profesionalno.

{embed_youtube}https://youtu.be/9dWCYOTKW40{/embed_youtube}

In kdo je ta nepredvidljiva mlada glasbenica, ki bi očitno lahko dopolnila vrste v skupini Green Day? Ime ji je Ana Gotvajn in je 19-letna dijakinja Gimnazije Poljane. Dokončala je tudi nižjo glasbeno šolo na Vrhniki, igra električno kitaro, poskušala pa je tudi z akustično.

Kot je povedala v pogovoru za revijo Stop, skupino Green Day posluša od leta 2010, ko je bila na njihovem prvem koncertu v Münchnu, z očetom, ki je tudi njihov goreč oboževalec. "Od takrat naprej obiskujem njihove koncerte vedno, ko pridejo v bližino Slovenije. Pri pesmi Knowledge, ki je sicer pesem zasedbe Operation Ivy, pogosto na oder povabijo oboževalca ali oboževalko. Tokrat sem imela srečo pač jaz," pripoveduje oboževalka, ki so se ji uresničile sanje.

"Obožujem jih že, odkar sem jih prvič videla v živo, od takrat sem si tudi želela priti na njihov oder, kaj odpeti ali zaigrati. Ko se mi je to na koncertu v Stožicah res zgodilo, nisem mogla verjeti, prepustila sem se trenutku," pravi in dodaja, da se ji je, ko je prijela kitaro v roke, za trenutek ustavil čas. Kitaro je lahko obržala za spomin. In najboljši del: člani skupine so se ji tudi podpisali nanjo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta