(VIDEO) To morate videti: Perpetuum Jazzile udarili z novo priredbo

D.Ži
04.03.2019 07:25

Uprising in vokalna ekstaza v nekoliko tršem rokerskem slogu. Jim paše?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni arhiv

Slovenska vokalna zasedba Perpetuum Jazzile je  predstavila novi videospot skladbe Uprising. Priredbo slovite britanske skupine Muse je posnela v sodelovanju z belgijsko filmsko ekipo Bozon, zgodbo pa so umestili v zgodbo starogrškega mita, ki je omenjal naše kraje. Perpetuum Jazzile se bodo z videospotom predstavili na več filmskih festivalih – v Los Angelesu, Londonu, Dublinu, Parizu, Amsterdamu, na Dunaju in v domačem Slovenj Gradcu.
{embed_youtube}https://youtu.be/N-TPiB1_1sY{/embed_youtube}
Z izključno vokalno priredbo skladbe Matta Bellamyja "Uprising", ki jo je napisal Samo Vovk, so se Perpetuum Jazzile lotili novega, nekoliko tršega rokerskega stila. Uporniška zgodba skladbe pa nosi tudi resnejšo družbenokritično tematiko. "Uprising smo občinstvu predstavili že na vrsti domačih in mednarodnih koncertov in odziv je domala vedno navdušujoč. Skladbi smo na živih koncertih dodali tudi naša "telesna tolkala" in koreografske gibe, ki dramatični učinek same skladbe še okrepijo," pravi drugi tenor in menedžer Perpetuum Jazzile Boštjan Usenik.
Perpetuum Jazzile bodo 13. aprila koncertiali v Novem mestu, v dvorani Marof. Vstopnice so še na voljo TUKAJ.

Perpetuum Jazzile
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta