Weinstein se je izrekel za nedolžnega, odvetnik precej samozavesten

M.R.
05.06.2018 18:27

Hollywoodski producent Harvey Weinstein, ki je obtožen spolnega napada na več žensk, se je na sodišču izrekel za nedolžnega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji filmski producent Harvey Weinstein na vrhovnem sodišču v New Yorku
EPA

66-letni Harvey Weinstein, ki prek svojega odvetnika vseskozi trdi, da je imel vse spolne odnose le ob privolitvi, grozi do 25 let zapora, če bo obsojen za spolno zlorabo dveh žensk. Med drugim je obtožen tudi posilstva. A v javnosti ga je spolnega napada obtožilo več kot 70 žensk. 
Dodatne preiskave napovedujejo tudi v Los Angelesu, Londonu in tudi na zvezni ravni ZDA. Tokrat je namreč stal pred vrhovnim sodiščem New Yorka. 
V črni obleki in s črno kravato je z odvetnikom Benjaminom Brafmanom molče odkorakal mimo gruče novinarjev, ki je želela dobiti izjavo. Je pa spregovoril Brafman. "Gospod Weinstein je danes nedolžen. Obtožbe je zanikal in se bo proti njim boril," je dejal in dodal, da je glede na predstavljene dokaze primer obranljiv. 
Weinstein je sicer na prostosti, saj mu je sodnik po aretaciji odredil varščino, ki jo je nekoč zelo ugleden producent tudi vplačal. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta