Za čarobne praznike brez stresa

Zadnji mesec v letu je čas veselja, najlepših spominov, radostnih trenutkov z najdražjimi, dobro razpoloženih druženj s prijatelji, sproščenih poslovnih večerij in srečanj z znancih, ki jih nismo videli že mesece.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

A ob kopici obveznosti se lahko veseli december kaj hitro spremeni v štiri tedne stresa in preobremenjenosti. Namesto da bi v uživali v dobri družbi, samo razmišljamo o tem, koga vse moramo obdariti in kako bomo našli popolno darilo. Bojimo se, da bomo kupili nekaj neprimernega, darilo napačno zavili in ga še nerodno izročili, s čimer bi pokvarili praznično vzdušje. Če je decembrska nakupovalna mrzlica za vas prevelik izziv, vam zmanjkuje časa in omejuje proračun, ali v nakupovanju že tako ne uživate, ne pozabite, da je lahko obdarovanje več vredno kot darilo samo. Mislite na prijetne občutke, ki jih sprožajo darila, na hvaležnost in radost. Da se boste izkazali tudi z darilom, vam bo v veliko pomoč kratek seznam najbolj primernih presenečenj za vsakogar.

Takšna darila so lahko kupljena tudi v zadnjem hipu, saj še vedno dajejo občutek, da smo jih izbrali premišljeno in z mislijo na obdarovanca.

Nekaj kratkih nasvetov, da bo nakupovanje prijetnejše:

  • Pripravite seznam ljudi, ki jih želite obdariti, in zapišite njihove želje
  • Čim več stvari izberite v eni trgovini
  • Izbirajte praktična darila
  • Premislite, kdo bi bil bolj vesel darilne kartice
  • V trgovinah nakupujte ob urah, ko ni gneče
  • Namesto darila podarite bon za nepozabno doživetje
  • Kupujte v spletnih trgovinah, kot je eShop.
Shutterstock

Kaj podariti svoji dragi ali dragemu?

Dame so vedno vesele sladkega ali dišečega darila, s takšnim darilom ne boste zgrešili. Mojstrice v kuhinji bodo navdušene nad kuhinjskim robotom, blenderjem ali mešalnikom. Vse, ki ne morejo brez športa niti pozimi, se bodo razveselile pripomočka za vadbo ali pametne ure s funkcijami za spremljanje zdravja in aktivnosti.

Poiščite najboljše darilo zanjo

Če so ženska darila bolj povezana s čutili, pa morajo moška biti predvsem praktična. Moški se bo najbolj razveselil darila, ki ga bo lahko pogosto uporabljal, kot so slušalke, zvočniki, polnilne postaje, kavni aparat, kovček ali električni brivnik. 

Poiščite najbolj primerno darilo zanj

Shutterstock

Kako izbrati pravo darilo za otroke?

Danes imamo na policah trgovin veliko izbiro daril za otroke, pa tudi želje otrok so vedno bolj jasno določene. Najlažje darilo izberemo, če otroka poznamo in vemo, kaj bi ga razveselilo. Morda bo majhno punčko razveselil dojenček, fantek sanja o avtu na daljinsko upravljanje, medtem ko njegov tri leta starejši brat ne more brez LEGO kock. Lahko pa podarite trampolin, žogo, družabne igre in druge rekvizite, ki osrečijo celo družino, saj je za otroka največje darilo skupno preživljanje prostega časa.

Poiščite najboljše darilo za otroke

Po darila na Petrol! 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.