Zakaj ženske varajo svoje može, čeprav jih imajo še vedno rade? To pravi strokovnjak ...

A.L.
19.12.2023 10:00

Navedel je tri razloge.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V nedavnem intervjuju za Your Tango se je svetovalec za odnose, predavatelj in avtor John Gray, dotaknil žensk, ki varajo svoje može, čeprav jih imajo rade, in pojasnil, zakaj varajo.
Profimedia

Jasno je, da varanja ni v vsaki zvezi ali zakonu, kljub temu pa se pogosto zgodi. Oba spola sta sposobna prevarati svojega partnerja, vendar je razlog za prešuštvo pri moških in ženskah lahko različen. V nedavnem intervjuju za Your Tango se je svetovalec za odnose, predavatelj in avtor John Gray, dotaknil žensk, ki varajo svoje može, čeprav jih imajo rade, in pojasnil, zakaj varajo. Navedel je tri razloge.

Čuti, da ni prioriteta

Ženska meni, da svojemu partnerju ni pomembna. Da redko ali nikoli ne pomisli nanjo. Potem pa spozna moškega, ki ji posveča pozornost. Gray pravi, da na odločitev ženske za varanje vpliva raven estrogena. Ko je njena raven estrogena visoka, je srečnejša in manj pod stresom. Ko ji pozornost namenja nekdo drug kot njen mož, se počuti, da je nekomu pomembna, in takrat se pogosto zgodi, da se bo spustila v varanje.

Čuti, da njen partner ne uživa v njeni družbi

Pride trenutek, ko se ženski zdi, da je njen mož ne ljubi in da ne mara preživljati časa z njo niti v spalnici niti zunaj nje. Potem pa se pojavi nekdo, ki se mu zdi zabavna, všeč so mu tudi njene druge lastnosti. Takrat se ženska počuti zaželeno na način, ki ga že dolgo ni čutila od svojega moža.

Svojega partnerja zelo dobro pozna na intimen način, njen partner pa ne pozna nje

Lahko se zgodi, da ima ženska malo tehtnih pogovorov s svojim partnerjem in se počuti čustveno nepovezano, nato pa pride moški, ki ga zanima vse o njej, imata globoke in smiselne pogovore, ena stvar pa lahko zlahka vodi do druge. Občutek globoke povezanosti bi jo lahko spodbudil k varanju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta