Zelenjavni vrt: Obilje zlate jeseni

Simona Trčak Zdolšek
12.10.2018 20:06
S septembrom se je poletje poslovilo, a ostalo nam je najlepše, poplačan vrtnarjev trud v obliki pisanih pridelkov in številnih plodov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Korenje in drugi korenasti plodovi, ki jih shranite v pesku, žagovini ali listju, so navadno obstojnešji, kot če bi korene položili neposredno v lesen zaboj.
Shutterstock
Za spravilo rastlin v klet ali zasipnice je dobro poskrbeti na začetku jeseni, ko so rastline še zelo vitalne. Če pa kleti nimamo, naj odporne rastline rastejo čim dlje na vrtu.
Pexels
Zdaj je na vrtu pridelka v izobilju. Ko z gred pospravimo vrtnine, je dobro, če zemlja ne ostane gola. Primerni so setev rastlin za zeleno gnojilo, vzgoja zimske zelenjave ali zastiranje z organsko zastirko.
Shutterstock
Za spravilo rastlin v klet ali v zasipnice je dobro poskrbeti na začetku jeseni, ko so rastline še zelo vitalne. Če pa kleti nimamo, naj odporne rastline rastejo čim dlje na vrtu.
Pixabay
Listnati ohrovt - na fotografiji je sorta Nero di Toscana - spada med nizkokalorična živila, hkrati je zelo bogat z vitamini in minerali, med katerimi velja izpostaviti vitamine C, A in K ter kalij, magnezij, mangan in glukozinate.
Shutterstock
Za spravilo rastlin v klet ali v zasipnice je dobro poskrbeti na začetku jeseni, ko so rastline še zelo vitalne. Če pa kleti nimamo, naj odporne rastline rastejo čim dalj časa na vrtu.
Shutterstock

Za zabavo in hiter vznik

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta