Ženske na moških najprej opazijo široka ramena. Kaj pa moški na ženskah?

D.Ži
25.01.2023 10:55

Zanimiva raziskava je razkrila, da smo ljudje pri iskanju potencialnega partnerja še vedno bitja, ki jih vodi podzavest.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Antropologinja Anna Machin z univerze v Oxfordu je za svojo novo knjigo Zakaj ljubimo zbrala številne raziskave o odnosih med moškimi in ženskami ter se pogovarjala s strokovnjaki, da bi odkrila največje razlike med spoloma. Kaj najpogosteje opazujemo drug na drugem?

Profimedia

Ženskam je všeč simetričen obraz pri moških, saj naj bi ga podzavestno dojemale kot pokazatelja dobrih genov. Simetričen obraz naj bi kazal, da jih bo moški znal zaščititi in se posvetiti družini.

Za Daily Mail je razkrila, da ženske zaradi evolucije pri moških najprej gledajo na razmerje med rameni in pasom, zaželeno pa je, da so njihova ramena široka in tvorijo "trikotnik", pas pa mora biti vizualno ožji.

Moški naj bi bili "sprogramirani" tako, da pri ženskah najprej opazijo boke, torej, ali imajo postavo peščene ure. Ozek pas in široki boki naj bi kazali na zdravje in plodnost.

Image: 743655909, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: yes
Profimedia

V eksperimentu s sledenjem očem, ki so ga leta 2015 izvedli v Teksasu, so znanstveniki ugotovili, da so se tako moški kot ženske najprej osredotočili in najdlje gledali trebuh in predpono neznane ženske, preden so prešli na njen obraz, kar nakazuje, da ko se odločamo, h komu pristopiti kot potencialnemu partnerju, ali preverjamo konkurenco, je razmerje med obsegom pasu in bokov ena prvih informacij, ki jo naši možgani obdelajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta