Židan bi pred kolegi najprej poskrbel za čistilke in natakarje

Uroš Esih Uroš Esih
23.08.2018 13:14
Tudi novi predsednik državnega zbora Dejan Židan se bo ukvarjal s plačami poslancev in ostalih zaposlenih v hramu demokracije, pri tem pa na prvo mesto postavlja najslabše plačane iz plačne skupine J.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Židan: "Tisto, kar je meni prioriteta, če gledamo plače, je, da pomagamo tistim, ki so v tem državnem zboru plačani premalo." 
Robert Balen
Dejana Židana
Matej Tonin
Tisto, kar je meni prioriteta, če gledamo plače, je, da pomagamo tistim, ki so v tem državnem zboru plačani premalo. Tudi v tem državnem zboru najdemo ljudi, ki opravljajo častno delo, bodisi so natakarji bodisi so čistilke, in tu je treba pogledati, ali se jim lahko kaj pomaga. Samo to je prioriteta

​Tonin: Ni res, da bodo vsi poslanci napredovali za dva plačna razreda

"Začnemo v 55. plačnem razredu, v katerem bodo nepovezani poslanci in tisti, ki niso v nobenem odboru, ukinja se dodatek za ločeno življenje, pavšal za delovanje poslanskih pisarn pa so predlagale poslanske skupine in ne jaz."
"Žalostno pa je, da Levica spina, kaj vse naj bi povečal, pozabijo pa povedati, da se mora delati v okvirih sedanjega proračuna, ker je že sprejet. Pozabili so tudi povedati, da sem predlagal zmanjšanje številčnosti odborov in tudi števila podpredsednikov,"
"Izračuni, ki jih kažejo, so narejeni za mandat 2014-2018, v njih pa ni upoštevanih izravnalnih ukrepov,"
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta