Celjani po derbiju na robu prepada

Bojan Bauman
12.05.2021 21:48
Zadnji derbi Velenjčanov in Celjanov v sezoni je slednjim, aktualnim prvakom, prinesel visok poraz (30:22) - četrtega v nizu, s katerim so se vsaj začasno poslovili od prvega mesta v DP
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kljub grobosti celjski rokometaši (v modrih dresih) niso bili kos razpoloženim Velenjčanom. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Zelo pomemben večer v državnem rokometnem prvenstvu je bil danes tako za vodilne Celjane kot za izzivalce naslova, Velenjčane. V Rdeči dvorani sta se ekipi pomerili zadnjič v sezoni. Na tribuni smo spremljali zaskrbljene obraze celotnega vodstva celjskega kluba. Po treh zaporednih porazih je njihova ekipa zapravila že skoraj vso prednost v državnem prvenstvu in naslov prvaka še zdaleč ni več bil samoumeven. Vse drugo kot nova zvezdica v domačem prvenstvu bi bilo za Celjane enako katastrofi. Zelo verjetno se bi jim s tem zaprla vrata v ligo prvakov, kjer vodstvo Evropske rokometne zveze po novem formatu iz Slovenije vidi predvsem Celjane. Še njih na račun svetle preteklosti, dobrega obiska tekem, primerne organiziranosti kluba in marketinga. Če bi Celjani v ligi prvakov izpustili eno sezono, bi bilo to slovo od lige za lep čas, če ne za vedno.

Celjani so v nedeljo zamenjali trenerja Tomaža Ocvirka. Luka Žvižej bi moral vsaj do konca prvenstva prinesti nov veter, novo energijo in igralcem povrniti samozavest. V ekipo sta se po poškodbi vrnila vratar Filip Ivić in Tadej Kljun; a pretirane prednosti pred samozavestnimi Velenjčani Celjani kljub spremembam niso imeli.

Domačini so niti igre prevzeli v svoje roke že od prvih minut tekme, vseskozi so bili v prednosti. Pri zaostanku treh golov (9:6) je celjski trener Žvižej vzel prvo minuto odmora. A so Velenjčani še naprej pritiskali in z delnim rezultatom 5:0 so po 20. minuti prišli že do udobne prednosti šestih golov (12:6). Velenjčani so se sprostili, Celjani so bili v vse večjih škripcih. Žvižej je moral še drugič v prvem delu nalet domačinov presekati z minuto odmora. Ni pomagalo, Celjani so med polčasom zaostajali za ogromnih devet golov (19:10).

​Tudi po odmoru so Velenjčani še poviševali prednost in rezultat 25:13 dvajset minut pred koncem je bil kar sramotno slab izkupiček za goste. Ter priložnost za veselje domačinov, ki so imeli tekmo dobljeno. Tudi zadnje minute niso popuščali in Celjane so premagali s 30:22.

Do konca prvenstva so sicer še trije krogi. V senci derbija so 23. tekmo v sezoni igrali tudi Trebanjci, tihi favoriti letošnjega državnega prvenstva. Gostovali so v Novem mestu pri skromni Krki in tekmo dobili z rezultatom 34:17. Z novima točkama so pri 39. Tako so prevzeli vodstvo na lestvici. Celjani po 23. tekmah zaostajajo za točko, Velenjčani imajo dve točki manj. A so tudi v zaostanku dveh tekem, kar je lahko na koncu prvenstva odločilna prednost za naslov prvakov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta