Sergej Rutenka: Z gnojem so zdaj polne roke dela

Gordana Possnig Gordana Possnig
03.04.2020 19:48

V Belorusiji življenje in tekme niso zastali, tako rokometni zvezdnik kot vsak drug slehernik skrbi, da bo tudi čez nekaj mesecev kaj dati na mizo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gordana Possnig

Kar nekaj športnikov, ki so igrali v Sloveniji, živi po koncu kariere v svojih matičnih državah. Nekateri so ostali v športu, druge je pot zanesla v drugačne poslovne vode. Med slednjimi je nekdanji celjski rokometaš Sergej Rutenka, eden največjih ljubljencev slovenskih navijačev vseh časov. Danes 38-letni Rutenka se je po končani karieri, ki jo je zaključil leta 2016, vrnil v rodno Belorusijo. Zdaj z družino živi v Minsku, kjer ima svoje podjetje. "Delam na področju kmetijstva, ukvarjam se s prodajo organskega gnojila," nam je zaupal oktobra lani, ko se je udeležil poslovilne tekme svojih nekdanjih soigralcev Uroša Zormana in Luke Žvižeja v celjskem Zlatorogu.

Karantene si ne morejo privoščiti

"Najprej bi rad povedal, da je beloruski zdravstveni sistem od sistema nekdanje Sovjetske zveze prevzel tako epidemiološki način kot protibakterijski način zdravstva in preprečevanja okužb. Pri nas so na eno okuženo osebo testirali približno 300 oseb, ki so bile v stiku z njo. Ljudje se tudi držijo v bolj manjših krogih, se po potrebi samoizolirajo. Naše zdravstvo oziroma bolnišnice so tudi pripravljene, da sprejmejo veliko število bolnikov, okuženih s koronavirusom. Sicer pa imajo po zadnjih uradnih podatkih okoli 300 okuženih oseb in tri smrtne žrtve," pojasnjuje Rutenka in predstavlja svoje videnje odločitev Lukašenka, da se z vlado niso odločili za tako stroge ukrepe ob pandemiji kot druge države, pri čemer se je zaustavilo praktično celotno evropsko gospodarstvo.

Sergej Rutenka je polne dvorane zamenjal za kmetijske površine. 
Igor Napast

Nogomet in hokej z navijači

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta