Posel z avtomobili marca skoraj zamrl. Najbolj prodajani je bil clio

Janez Kovačič Janez Kovačič
06.04.2020 13:08

Povsem pričakovano je, da je posel z avtomobili v teh časih skoraj povsem zamrl. Velja tudi za Slovenijo oziroma za letošnji marec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Renault

Po podatkih sekcije za motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije je bilo v letošnjem tretjem mesecu pri nas prodanih 2763 osebnih avtomobilov ali 62,4 odstotka manj kot marca lani. Na letni ravni je upad prodaje 28,4-odstoten, kar se niti ne zdi tako katastrofalno, a vemo, da so bili vsaj do polovice marca avtomobilski saloni odprti. Marca je šlo nekaj bolje le Mercedes-Benzu (plus 11,6 odstotka), vse druge tovarne so bile v minusu.
V tretjem letošnjem mesecu je največ prodal Volkswagen, a vendarle 48 odstotkov manj kot v enakem lanskem mesecu. Sledil je Renault (minus 42 odstotkov), pa Škoda (dobrih 68 odstotkov manj) ipd. Najbolje prodajani avtomobil je bil marca renault clio. Zanimivo je, da je bil med dvajseterico edini, ki je imel v letošnjem marcu več kupcev kot marca lani (220/149), medtem ko se je na letni ravni njegova prodaja zmanjšala za malo manj kot štiri odstotke.
Marčevski upad prodaje je torej velik, toda aprilski bo – če se ne bo zgodilo kaj posebnega – še bistveno večji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta