Renault zadržal izplačalo lanskih dividend

Janez Kovačič Janez Kovačič
16.04.2020 05:34

Po tistem, ko se je ameriški Ford odločil, da ne bo izplačal dividend za lansko leto (skromnih 70 centov na delnico), se tako odločajo tudi nekatere druge avtomobilske tovarne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Renault

Tako tudi francoski Renault ne bo izplačal svojih delničarjev za leto 2019, saj bo denar prihranil za marsikaj drugega, predvsem za oživitev proizvodnje - vse Renaultove tovarne, tudi novomeški Revoz, so delo ustavile pred več kot tremi tedni -, ohranitev prodajne mreže, tudi zaposlene ipd.
Ob tem sta si Dominique Senard, predsednik Renaulta  in začasna izvršna direktorica Clotilde Delbos (1. julija jo bo na tem mestu zamenjal Luca de Meo, nekdanji prvi mož španskega Seata), zmanjšala plačo za 25 odstotkov za naslednje tri mesece.
Renault, ki je v 15-odstotni državni lasti, je sprva načrtoval izplačilo 1,1 evra dividende na delnico, medtem ko so delničarji za leto 2018 dobili 3,55 evra na delnico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta