(TEST) Volkswagen multivan: Hiter, živahen in udoben

Janez Kovačič Janez Kovačič
03.05.2020 05:29

Multivan je vesoljno daleč od tistega, kar so nekoč bili kombiji, saj je lahko hiter in živahen, prijazno udoben in ob pomoči asistenčnih sistemov nič kaj problematičen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Multivan je ena izmed izvedenk slovitega transporterja, na voljo je v različnih izvedbah dolžine, medosne razdalje in višine. Dvobarvna karoserijska obleka ga poživi. 
Vinko Kernc

Morda še ni pozabljeno, kakšni so bili: neudobni, počasni, tehnološko zaostali ali celo zastareli. Ampak kombiji, ki načeloma izhajajo iz dostavnikov, torej je njihovo izvirno poreklo gospodarsko-uporabnostno, so že zdavnaj prerasli te »bolezni«. Danes se morejo brez pretirane zadrege primerjati z osebnimi avtomobili v skoraj vseh pogledih. Velja tudi za multivan, enega izmed derivatov slovitega transporterja, ki je lani praznoval častitljivo sedemdesetletnico.

Razporeditev sedežev je lahko različna. Če jih je sedem, pa dva v drugi vrsti vrtljiva za 180 stopinj, je prostora skoraj vedno dovolj. A seveda sta na najboljšem onadva za voznikom in sovoznikom. 
Vinko Kernc
Ob sedmih sedežih na krovu je prostor za prtljago skopo odmerjen. Se pa zadnja vrata odpirajo visoko in ponujajo uporabno streho. 
Vinko Kernc
Armatura so spogleduje s tisto v osebnem avtomobilu. Ugaja zelo velik multifunkcijski zaslon, še bolj uporabni so različni asistenčni sistemi. Multivan dimenzijsko pač ni zelo skromen. 
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta