11. dan po izgredih: "Na tretje vprašanje vam zaradi interesa preiskave ne moremo odgovoriti"

B.P.
16.11.2020 11:54

Pri ljubljanski policiji smo znova preverili, kako blizu so nasilnežem, ki so napadli tako policista kot predstavnika sedme sile. Direktor Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar je namreč pred dnevi na seji odbora DZ za notranje zadeve dejal, da je v zvezi z napadi na ljubljanskih nasilnih protestih policija dobila več namigov o napadalcih, da pa informacije še zbira.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Notranji minister Aleš Hojs med protestom.
Robert Balen

Kot je znano, je isti napadalec v modri trenirki napadel tako policista kot reporterja, kar so posnele tudi kamere. Zaradi napada enega izmed udeležencev četrtkovega protesta pa je bil poškodovan tudi fotoreporter Borut Živulović, ki je zaradi poškodb končal v bolnišnici. 

"Policisti med drugim še vedno preiskujejo kaznivi dejanji, kjer sta bila v četrtkovih izgredih poškodovana novinar ene izmed medijskih hiš in snemalec medijske hiše ter napaden policist, ki pa zadobil zgolj sled poškodbe in ni potreboval zdravniške pomoči. V prvem primeru preiskujejo kaznivo dejanja povzročitve hude, v drugem pa lažje poškodbe, v enem primeru pa kaznivo dejanje napada na uradno osebo oziroma preprečitev uradnega dejanja, storilci pa še niso znani. Glede četrtkovih izgredov se nadaljuje intenzivna kriminalistična preiskava, pregledi posnetkov in zbiranje obvestil, da se identificira storilce in zoper njih izvede ustrezne ukrepe," sporočajo z ljubljanske policijske uprave. 

Robert Balen

Koliko posnetkov in ostalega materiala so do zdaj policiji posredovali občani?

"Prejeli smo več posnetkov, ki so nam jih poslali občani, opravljenih je bilo več ogledov krajev kaznivih dejanj in zavarovani dokazi, vse pa policisti še analizirajo in pregledujejo, kot rečeno, z namenom identifikacije storilcev in dokazovanja kaznivih dejanj," odgovarjajo na policiji. 

S kakšnimi težavami pa se policija sooča med preiskavo? Obstaja verjetnost, da je napadalec tujec in je po protestu zapustil državo? 

"Na tretje vprašanje vam zaradi interesa preiskave ne moremo odgovoriti," sporočajo z ljubljanske policije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta