AccuWeather izdal dolgoročno napoved za poletje, kakšno vreme lahko pričakujemo v Sloveniji?

A.L.
20.05.2022 15:22

Pred nami so vroči dnevi, v drugi polovici poletja pa precej neviht, tudi neurja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Primožič/fpa

Medtem ko temperature v teh dneh dajejo občutek, kot bi pomlad že minila, so na ameriški meteorološki spletni strani AccuWeather izdali dolgoročno napoved za poletje v Evropi. Portugalski, Španiji in Italiji naj bi se obetalo vroče poletje z veliko temperaturnih dvigov in padcev. Vsak vročinski val v tem delu Evrope bo predvidoma trajal teden ali dva, zaznamovale pa ga bodo rekordno visoke temperature.

Za jugovzhodni del in del srednje Evrope napovedujejo rekordno vroče poletne dni, ki jih bodo spremljale nevihte. Obdobja intenzivne vročine bo spremljala tudi suša, ki naj bi bila manj izrazita kot lani. V drugi polovici se po napovedih vremenoslovcev na Balkanu obeta več neviht, tudi neurja.

Drugače bo na severu Evrope, kjer vročina ne bo tako intenzivna kot na jugu.

Prihodnji teden ohladitev

A do poletja je še daleč, kakšno vreme pa nas čaka v prihodnjih dneh? Na Agenciji RS za okolje napovedujejo, da bo danes popoldne pretežno jasno, pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 °C.

Jutri bo sončno, popoldne in zvečer pa bodo v notranjosti Slovenije nastajale nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 26 do 31 °C. V nedeljo bo zjutraj v notranjosti Slovenije precej nizke oblačnosti, čez dan bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bo še možna kakšna ploha ali nevihta.

V ponedeljek bo delno jasno, verjetnost za popoldanske nevihte bo majhna. V torek bo povečini sončno in vroče, najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 °C. V sredo bo verjetnost za padavine največja, nato pa se bo zmanjšala. Od srede naprej bo nekoliko hladneje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta