Andreja Valič Zver po odstopu: Ne odhajam zaradi domnevnih nepravilnosti

04.10.2020 11:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andreja Valič Zver (levo) na arhivski fotografiji skupaj z "udboslovcem" Igorjem Omerzo in zgodovinarko dr. Tamaro Griesser Pečar, danes eno od članov sveta Študijskega centra za narodno spravo. 
Janko Rath

"Ne odhajam zaradi domnevnih nepravilnosti, ampak zaradi izgube zaupanja do nekaterih članov sveta zavoda. Ko bo prišel čas, bodo stvari še bolj pojasnjene ...," je prekinila molk in sredi vikenda svoj nekaj dni stari odstop na facebooku pojasnila direktorica Študijskega centra za narodno spravo dr. Andreja Valič Zver. Mimogrede, v profilu na FB svoje službe zadnjih dvanajst let ne omenja. Odhaja, dodaja, "ponosna na opravljeno delo, saj sem skupaj s sodelavci v dvanajstih letih delovanja Študijski center postavila na slovenski in evropski zemljevid".

Po besedah Valič Zverove je njen odstop verjetno presenečenje. No, kot je znano, se dolgoletni direktorici ustanove za preučevanje slovenskih totalitarizmov očita, da naj bi si bila izplačevala previsoko plačo, plus druge kadrovske nepravilnosti, o čemer je prvi poročal Reporter. Vprašanje časa samo je bilo, kdaj jo bo svet zavoda, v katerem sedijo strokovnjaki za preteklost in človekove pravice, odpoklical. Kar bi nazadnje, da bi veljalo, morala potrditi vlada Janeza Janše. Temu se je direktorica v odstopu izognila in prihranila s tem delo tudi vladi. Andreja Valič Zver je soproga evropskega poslanca Janševe SDS Milana Zvera in tudi sama visoko v stranki.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta