(ANKETA) Kdo naj bo evropski komisar: Največ glasov za Fajonovo, sledi ji Logar

M.R.
05.07.2019 17:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tanja Fajon in Anže Logar
Večer

Včeraj smo na naši spletni strani objavili anketo, kdo bi bil najprimernejši za slovenskega kandidata za evropskega komisarja in dobili smo natanko 870 odgovorov. Premier Marjan Šarec je ta teden povedal, da Slovenijo med drugim zanima komisarsko mesto za širitev. 
Ko je prišlo to v javnost, je završalo tudi v diplomatskih krogih in pojavilo se je kar nekaj imen, ki bi lahko postali prihodnji komisarji. Praktično vse stranke vladne koalicije naj bi imele pri tem ambicije. 
Bralcem smo ponudili sedem imen: Tanja Fajon, Karl Erjavec, Samuel Žbogar, Klemen Grošelj, Miro Cerar, Anže Logar in Marta Kos Marko. Poleg tega je bil na voljo seveda tudi odgovor, da ni primerno nobeno od naštetih imen in ta odgovor je dobil 32 odstotkov glasov, kar je hkrati tudi največ med vsemi ponujenimi odgovori. 
Med ostalimi odgovori je največ glasov dobila evropska poslanka iz vrst Socialnih demokratov Tanja Fajon (24 odstotkov), na drugem mestu je poslanec in član SDS Anže Logar (20 odstotkov), tretja pa je veleposlanica v Švici Marta kos Marko. Po 4 odstotke sta dobila nekdanji zunanji minister Samuel Žbogar in sedanji zunanji minister Miro Cerar. Sledi jima obrambni minister Karl Erjavec, Klemen Grošelj, ki je bil konec maja izvoljen za evropskega poslanca pa je dobil 2 odstotka glasov.
​Pri tem moramo poudariti, da ne gre za raziskavo javnega mnenja, ampak zgolj za spletno anketo, objavljeno na spletni strani vecer.com. Bralci so imeli na voljo približno 24 ur časa, da so oddali svoj glas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta