Erjavec odločitev o usodi Pivčeve prepušča premierju, ta njeno delo ocenjuje kot zelo dobro

STA, Ž.V.
02.12.2019 15:09

Predsednik DeSUS Karl Erjavec bo odločitev o nadaljnji ministrski usodi Aleksandre Pivec, ki jo bremenijo očitki iz projekta SRIPT, prepustil premierju Marjanu Šarcu. Kot prvak DeSUS se z ministrico iz strankarske kvote ne namerava niti pogovoriti, ker da ne želi vplivati na januarski kongres, na katerem Pivčeva kandidira za predsednico stranke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec se zaradi kongresnega dogajanja ne bo opredeljeval do tega, ali bi ministrica morala odstopiti ali ne. 
Robert Balen

Požareport je namreč danes objavil celotno poročilo gospodarskega ministrstva o preverjanju izvajanja druge faze projekta Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo Turizem (SRIPT), ki ga izvaja Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS).
V njem med drugim piše, da ministrstvo ugotavlja, da je večino aktivnosti pod naslovom "Kazalniki za 2. fazo projekta", ki jih je izvajalec projekta prijavil kot soavtorsko delo Pivčeve, izvedla druga oseba. Iz poročila izhaja tudi, da na ministrstvu niso bili zadovoljni z dokazili o delu Pivčeve, saj da ne dokazujejo, da je bilo delo dejansko izvedeno. Pivčeva je za delo sicer prejela 4000 evrov plačila. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je sicer pri projektu SRIPT, za katerega je sklenilo pogodbo s TGZS, ugotovilo več nepravilnosti; med drugim so bili nekateri stroški dvojno uveljavljani, pri izplačilih zunanjim izvajalcem ni revizijske sledi, obstaja tudi sum, da nekateri dokumenti niso pristni. Ministrstvo bo v treh mesecih določilo, koliko denarja bo morala turistično-gostinska zbornica vrniti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta