(FOTO in VIDEO) Celjski "meteoriti" LPS po zmagi na Emi 2022 spet v šoli: Življenje se nam je čez noč spremenilo. Nenormalno!

Rozmari Petek Rozmari Petek
22.02.2022 19:24

Prejšnji četrtek, ko so bili nazadnje v šoli, so bili člani skupine LPS še običajni dijaki, zdaj, ko so se vrnili, so jih sprejeli kot zvezde.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peterica zmagovalcev in kup oboževalcev
Sašo Bizjak

Dijaki Gimnazije Celje - Center so z razlogom nekoliko prej zaključili pouk. Na rondoju pred šolo so jih čakale pice, na koncu pa so prišli še "zadnji kosi" zmagovalne pice Ema: Gašper Hlupič, Filip Vidušin, Žiga Žvižej, Mark Semeja in Zala Velenšek so prednje stopili s širokimi nasmeški in iskreno zahvalo vsem, ki so zanje glasovali in navijali. Teh, sodeč po navdušenih reakcijah (ne zgolj deklet!), ni bilo malo.

"Mi smo bili v soboto ravno na intenzivnih pevskih vajah s fantovsko zasedbo, v kateri sicer pojeta tudi Gašper in Filip. Ena skupina je igrala pingpong in prenos spremljala po telefonu, drugi smo Emo spremljali po televiziji, ki pa je imela minutni zamik. Ko so oni pridivjali noter, smo mi še čakali na glasove občinstva … Veselje je bilo nepopisno. Lahko povem, da tudi fantje jočejo," je dogajanje ob zmagoslavju svojih dijakov iz skupine LPS (Last Pizza Slice oziroma zadnji kos pice) na izboru za Pesem Evrovizije opisal ravnatelj Gregor Deleja.

"Življenje se nam je čez noč spremenilo. Nenormalno," pravi frontman skupine Filip. Ljudje jih spoznavajo na ulicah, na radijskih postajah se prvič vrti njihov komad. "Najbolj nenavadno je, da se zdaj lahko sproščeno pogovarjamo z ljudmi, ki smo jih prej spremljali le po televiziji, poslušali njihovo glasbo. Spoprijateljiti se s temi ljudmi je kar nenormalno," je dejal Filip. Med stvarmi, ki so se jih navadili najtežje, pa so ravno intervjuji, je dodal Gašper. Fantje in dekle po velikem uspehu ostajajo skromni, iskreni, hvaležni.

Sašo Bizjak

"Glasbena orientacija te šole je pripomogla, da je ta bend sploh nastal," pravijo. "Vsaka šola lahko da zmagovalce. Premalokrat se zavedamo, kako pomemben je ta del vzgoje in izobraževanja po celotni vertikali. Vse, kar potrebuje mladost, so proste roke, s pravimi mejami, ki jih znamo postavljati izkušenejši v mentorski vlogi, potem lahko nastanejo čudeži in pravljice, kot je naš LPS na Emi," je v enako skromnem tonu dodal Deleja. "Morda smo jim pomagali razpreti krila, ampak definitivno lahko vsaj zanje trdim, da znajo sami razpirati krila."

Od ravnatelja bosta vsaj Filip in Gašper potrebovala dodatno pomoč. Medtem ko bodo njuni sošolci pisali maturitetni esej, bosta že na Evroviziji v Torinu. "Na Državni izpitni center smo že naslovili prošnjo, da bi esej, ki ga bosta zamudila, pisala v jesenskem roku s priznavanjem za nazaj. Močno upam, da bo državna komisija to odobrila," pravi ravnatelj Deleja. Pomoč bosta predvsem maturanta potrebovala tudi v vmesnem času, saj bosta zaradi priprav na nastop v šoli veliko manjkala. "V zadnjih dveh letih smo se naučili, da se da šolo delati tudi drugače kot pa v učilnicah (vse karte so se dobro zložile). Kolegice in kolegi bodo priskočili na pomoč, da ju bomo varno peljali po maturitetni poti, ki si jo fanta zaslužita, in verjamem, da bosta znala skombinirati glasbo in šolo, da bo za vse najboljše."

Družba bo morala več vlagati v umetnost, v industrijo prostega časa, ki sama po sebi okoljsko ni tako zelo rizična. Ljudje se bomo še družili, zabavali, pravi Muršič. 
Sašo Bizjak

Kaj je pravzaprav sploh lahko še boljše? Kaj fantje in dekle pričakujejo od velikega odra, ki je pred njimi? "Pričakovanja pustimo za kasneje," je dejal Filip. Pred odhodom na Emo je Gašper za Novi tednik v šali dejal: "Upam, da nas rezultat na Emi ne bo tako prizadel, da se ne bi več hoteli ukvarjati z glasbo." Zala, edina "uvožena" dijakinja s I. gimnazije, pa je takrat dodala, da se na Emi želijo imeti predvsem fino. Po sedanjem uspehu sodeč, bo ta prikupno iskrena celjska skupina na Eurosongu predvsem uživala in s tem nalezljivo okužila tudi poslušalce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.