(FOTO in VIDEO) V Trbižu plaz odnesel dve hiši, gasilci z Ljubnega ob Savinji pospremili konvoj več kot 100 vozil

M.D.
05.08.2023 15:54

Cesta na Ljubno ob Savinji je delno odprta. Najprej so gasilci iz kraja pospremili konvoj vozil, v katerih so bili večinoma turisti, ki včeraj niso uspeli zapustiti Zgornje Savinjske doline.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Pristojnim službam je uspelo zagotoviti dostop do Ljubnega ob Savinji, poroča Večerov fotoreporter Sašo Bizjak. Cesta do v poplavah močno prizadetega kraja je delno odprta in jo zaradi odstranjevanja posledic ujme odpirajo postopoma. Najprej so gasilci z Ljubnega ob Savinji v konvoju pospremili več kot 100 vozil, v katerih so bili večinoma turisti, ki so ostali ujeti v Zgornji Savinjski dolini.

Ljubno ob Savinji, turisti.
Sašo Bizjak

V občini Ljubno so narasli vodotoki in plazovi odnesli štiri hiše, brez strehe nad glavo je od 15 do 20 ljudi. Številne občane so evakuirali, tudi turiste, nekateri med njimi so ostali brez avtomobilov. 

Iz zaselka Trbiž v občini Ljubno, kjer je plaz odnesel vsaj dve hiši, se javljata novinarka Rozmari Petek in fotoreporter Sašo Bizjak. "Trbiž brez hiš," je kraj opisala domačinka. Ljudi je ponoči pred najhujšim s trobljenjem opozarjal župan Ljubnega, poroča naša novinarka: 

Več sledi ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta