(FOTO) Vodena vadba tokrat pod streho: Maribor je "fit" tudi, ko dežuje

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
15.09.2024 10:00

Dogodek, ki so ga sprva nameravali organizirati na Glavnem mostu, poteka v Univerzitetni športni center Leona Štuklja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Geršak je demonstriral Fusion Balance. 
Sanja Verovnik

V Mariboru že od zgodnjega jutra skrbijo za lepo postavo in dobro počutje. Čeprav bi bilo dogodek Fit Maribor atraktivneje izvesti, kot so si ga sprva zamislili organizatorji - sredi Glavnega mostu - je organizatorjem, zagodlo vreme. Kljub temu odpoved prireditve zanje ni prišla v poštev, zato vadbe potekajo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, popoldne pa se selijo v Bodifitovo predavalnico na Studencih. Tam bo potekal niz predavanj, ki bodo spodbujala aktiven življenjski slog za vse generacije.

Tadej Regent

250 prijavljenih

Kot je uvodoma pojasnil Marko Geršak, lastnik fitnesov Bodifit, osebni trner, predavatelj in demostrator fitnesa, skupinske vadbe in pilatesa, je dogodek namenjen spodbujanju vseh generacij k aktivnemu življenju. "Je del evropske pobude Be Active Day, za katero v Sloveniji skrbi Sekcija za fitnes, rekreacijo in regeneracijo (SFRR) pri Gospodarski zbornici Slovenije," je dodal. Z udeležbo je bil zadovoljen, saj nam je razkril, da bo na vsaki vadbi sodelovalo približno sto ljudi.

Da udeleženci ne prihajajo zgolj iz Maribora, pa je dodala Maja Tasič iz Bodifita. Pojasnila je, da pričakujejo udeležbo iz vse Slovenije, tudi s Primorske in iz Ljubljane. Po njenih besedah je Fit Maribor zdaj že dobro poznan dogodek, saj je letos šesti po vrsti. "Vmes smo imeli prekinitev zaradi covida, po kateri smo tudi spremenili ime prireditve iz Švicfesta v Fit Maribor," je razložila in še dodala, da bo danes za lepo telo in dobro počutje skrbelo vsaj 250 udeležencev.

Vadile so ženske, moški, tudi otroci.
Sanja Verovnik
Tadej Regent

Biti fit pomeni biti zdrav

"Fit Maribor je vsekakor priložnost, da javno pokažemo, da je mesto fit, in z njim tudi lokalno prebivalstvo," sta dejali Marina in Teja iz Maribora, ki sta se dogodka prvič udeležili pred tremi leti. Tudi Marjan, ki se je letos upokojil, se je preizkusil v vadbi Fusion Balance. "Vadba v skupini je super, ker, tudi če ti ne gre najbolje, lahko pogledaš, kako to delajo drugi," je dejal. Med udeleženci je bila tudi študentka Valerija iz Murske Sobote, ki si dneva brez vadbe ne zna predstavljati. Dvakrat tedensko obiskuje pilates, letos pa se prvič udeležuje Fit Maribora, saj bo kmalu začela študij na mariborski Pedagoški fakulteti. "Biti fit pomeni biti zdrav," je prepričana. 

Dogodek je zaradi dežja potekal v Univerzitetniem športnem centru Leona Štuklja. 
Sanja Verovnik
Tadej Regent

Dogodek se bo zaključil, kot se spodobi - z zabavo. Zvečer bo vztrajnost udeležencev pri vadbi nagradil 6PACK Čukur, ki bo nastopil na after partyju v Bodifit Caffeju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta