Igor Pirkovič z odstopno izjavo, Vesni Zadravec ukinili delovno mesto

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
11.09.2023 12:44

Kadrovski premiki na Kolodvorski ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Pirkovič
Adrian Pregelj/RTVS

Čeprav so na RTV Slovenija, ko jo je vodil Andrej Grah Whatmough, že lanskega avgusta objavili razpis za odgovornega urednika Multimedijskega centra, uredništvo se je tudi že izreklo o kandidatih, se ta postopek ni nikoli zaključil. Novinarka in urednica na MMC Ksenja Tratnik je sicer prejela 28 od 30 glasov, kulturnik Dušan Hedl je dobil enega, Ksenija Koren, novinarka, urednica ter nekdanja piarovka na HSE in v kabinetu predsednika vlade v času druge vlade Janeza Janše, pa nobenega. To pomeni, da je MMC vseskozi vodil Igor Pirkovič, ki na področju digitalnih vsebin ni imel nobenih izkušenj, prav tako po mnenju novinarjev sploh ni urednikoval, kar se je nenazadnje pokazalo v slabši obiskanosti portala javne radiotelevizije. Med drugim je Pirkovič na stavkovni dan novinarskih sindikatov kršil tri člene kodeksa, je ugotovilo novinarsko častno razsodišče.

Urednik, ki ne urednikuje: Koliko je padla branost portalu MMC in koliko zasluži Igor Pirkovič?

No, kljub vsemu je na čelu MMC nedavno prišlo do zamenjave. Kot nam je uspelo izvedeti, je Pirkovič podal odstopno izjavo iz osebnih razlogov, nova vršilka dolžnosti urednice uredništva za nove medije pa je postala Ksenja Tratnik, ki je tudi prejela največ glasov podpore uredništva, ko je bil razpis za odgovornega urednika MMC še aktualen. Vršilka dolžnosti vodje MMC je trenutno Kaja Jakopič

Dodajmo še, da naj bi uprava javnega zavoda s sklepom že ukinila službo za korporativni marketing, ki jo je doslej vodila Vesna Zadravec, sicer desna roka bivšega generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha. "Vesna Zadravec je že prevzela drugo delovno mesto, in sicer je s 1. 10. 2022 prevzela vodenje Službe za korporativni marketing. Razlog za spremembo je osebne narave. Njeno delovno mesto je bilo vzpostavljeno s spremembo statuta javnega zavoda RTV Slovenija," so nam novembra lani sporočili iz službe za komuniciranje RTV Slovenija.

Zakaj je Vesna Zadravec, najtesnejša sodelavka Andreja Graha Whatmougha, prevzela drugo delovno mesto?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta