Ikea dobila gradbeno dovoljenje za trgovino v Ljubljani, gradnja bo trajala eno leto

M.R.
08.08.2019 12:23

V kratkem se bo začela gradnja Ikeine trgovine v Ljubljani. Švedska veriga trgovin s pohištvom, ki je prisotna na praktično vseh trgih po svetu, je namreč pretekli teden pridobila gradbeno dovoljenje in bo lahko začela graditi svojo trgovino v Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ikeina trgovina bo stala v ljubljanskem BTC-ju. Večji del zemljišč je Ikea kupila od Zavarovalnice Triglav.
Robert Balen

Regionalni direktor za nepremičnine in razvoj v družbi Ikea SEE Vladislav Lalić je dejal, da je to velik dan za podjetje, pri tem se je zahvalil tudi ljubljanski mestni občini in ministrstvu za okolje in prostor. "Gradnja trgovine bo potekala v več fazah, načrtujemo pa, da bomo cenovno dostopne rešitve za opremljanje doma številnim prebivalcem v Sloveniji lahko ponudili približno leto dni po začetku gradnje," je še dodal.
Projekt je skupno vreden okoli 90 milijonov evrov, v slovenski trgovini pa naj bi bilo zaposlenih do 300 ljudi. Razprostirala se bo na več kot 31.000 kvadratnih metrih površine, ponujala pa naj bi skoraj 10.000 različnih izdelkov.
Na voljo bo tudi otroško igrišče, restavracija s 450 sedeži, bistro, prodajalna švedske hrane ter parkirišče za več kot 170 koles in 1000 avtomobilov, vključno s petimi polnilnimi postajami za električna vozila. V neposredni bližini trgovine bo postavljena tudi postaja mestnih koles "BicikeLJ".

Ikeina trgovina bo stala v ljubljanskem BTC-ju. Večji del zemljišč je Ikea kupila od Zavarovalnice Triglav.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta