Investitor iz Združenih arabskih emiratov kupil blagovno znamko Adrie Airways

Gregor Grosman
21.04.2021 13:51
Kupec iz tujine je za blagovno znamko Adrie Airways in njene spletne domene odštel le tretjino ocenjene vrednosti premoženja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Okrožno sodišče v Kranju je izdalo soglasje za prodajo oziroma prenos pravic intelektualne lastnine in domen bivšega nacionalnega prevoznika Adrie Airways v stečaju. Stečajni upravitelj družbe Janez Pustatičnik je blagovno znamko Adrie Airways prodal v začetku februarja, kupec pa je, kot je razvidno iz dokumentov, objavljenih na spletnih straneh Ajpesa, Muneef Othman Tarmoom, prebivalec Združenih arabskih emiratov (ZAE) s prebivališčem v Abu Dhabiju. 

Kupec iz tujine je za blagovno znamko Adrie Airways in spletne domene, ki so bile v lasti stečajnega dolžnika (flyadria.si, adria-airways.si, afs.si, adria-airways.com, adria.ba, adria.mk in adriaairways.me), odštel 33.400 evrov neto, plačati pa bo moral tudi davek in nositi stroške prodaje. Premoženje je bilo sicer ocenjeno na 100.000 evrov, prodano je bilo za tretjino. 

Zaplet z domeno adria.si

Gregor Grosman

Prodaja domene adria.si ni bila predmet sklepa o prodaji, po navedbah upravitelja se tako registracija te domene izteče 6. junija 2021 in je upravitelj v izogib dodatnim stroškom stečajnega postopka ne namerava podaljšati. Je pa bila prodaja domene adria.si po pomoti navedena v javnem vabilu v postopku zavezujočega zbiranja ponudb po sklepu o prodaji. Da ne bi bilo treba ponoviti postopka prodaje in "glede na solidno doseženo kupnino za stečajno maso, ki zneskovno znatno presega ostale prejete ponudbe za vsaj 2-kratnik", piše v obrazložitvi sodišča, sta se prodajalec in kupec dogovorila, da omenjene domene ni v paketu.

Kdo je Muneef Othman Tarmoom

Po pisanju Financ je kupec blagovne znamke Adrie Airways Othman Tarmoom v preteklosti zavzemal pomembne vodstvene pozicije v številnih finančnih skladih in korporacijah. Poročajo, da je med drugim soustanovitelj sklada Abu Dabi Equity Partners, ki je pred leti vložil 25 milijonov dolarjev v vzrejo 70 tisoč glav govedi v Braziliji. Finance dodajajo, da je Tarmoom tudi predsednik uprave državnega premoženjskega sklada v ZAE, pred tem pa je bil na vodilnih funkcijah v sklada Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), zadolžen za naložbe v Evropi. Februarja 1967 rojeni poslovnež naj bi v Združenem kraljestvu študiral MBA na univerzi Starthclyde.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta